Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

První závod SP v severské kombinaci vyhrál Oftebro, Vytrval bodoval

Ve finské Ruce odstartoval Světový pohár v severské kombinaci v novém formátu a ve spurtu tří Norů vyhrál Oftebro před Riiberem a Graabakem. Nejlepší z českých reprezentantů byl Jan Vytrval na 32. místě.

Závod začal nejlépe Rakušan Lamarter, který měl nejlepší skok a do běžecké části startoval před norským favoritem Riiberem. Rakušan ale vedení v běžecké části neudržel. V běhu se nakonec prosadilo na stupně vítězů norské trio, v němž byl ve finiši nejrychlejší Jens Luraas Oftebro před čtyřnásobným celkovým vítězem seriálu Jarlem Magnusem Riiberem a čtyřnásobným olympijským šampionem Jörgenem Graabakem. Ve finiši dělilo nejlepší trojici 1,1 sekundy.

Z českých reprezentantů skončil v premiéře kompaktního závodu nejvýše Jan Vytrval na 32. místě. Od bodované třicítky ho dělily čtyři sekundy. Tomáš Portyk byl padesátý a Ondřej Pažout o dvě příčky horší. Obhájce křišťálového glóbu Rakušan Johannes Lamparter zahájil sezonu šestým místem.

V kompaktním závodu, který má přinést napínavější boje v běžecké části, absolvují sdruženáři jen 7,5 kilometru místo deseti. Na trať nevybíhají podle výkonů ze skokanského můstku převedených na časy, ale podle předem daných rozestupů. Nejhorší závodníci po skoku mají na vítěze úvodní části ztrátu 90 sekund. Nový formát, který se některým sdruženářům příliš nezamlouvá, si vyzkoušejí v sezoně ještě dvakrát.

Závod SP v severské kombinaci v Ruce (Finsko):

Muži: 1. J.L. Oftebro 19:14,6, 2. Riiber -0,4, 3. Graabak (všichni Nor.) -1,1, 4. Rydzek (Něm.) -3,1, 5. Hirvonen (Fin.) -3,5, 6. Lamparter (Rak.) -6,0, ...32. Vytrval -1:17,9, 50. Portyk -2:37,0, 52. Pažout (všichni ČR) -2:53,0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články