Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

SESTŘIH: Osmnáctka zvládla nevyzpytatelný vstup do turnaje, výhru řídili Curran s Daníčkem

Povedený start na mistrovství světa. Česká reprezentace do osmnácti let přetlačila v prvním duelu základní skupiny Švýcarsko 3:0. V dalším souboji se svěřenci trenéra Davida Čermáka střetnou s javorovými listy. Přímý přenos utkání Kanada "18" – Česko "18" sledujte na ČT sport Plus v pátek od 18:00 a po skončení zápasu Euro Hockey Challenge seniorské reprezentace se Slovenskem také na ČT sport.

Češi sice zápas kontrolovali a vytvořili si víc střeleckých příležitostí než soupeř, ale definitivní jistota vítězství nastala až v průběhu závěrečné třetiny. Uklidňující branku na 2:0 zařídil ve 44. minutě v přesilové hře z dorážky Tomáš Poletín a na 3:0 zvýšil o necelých pět minut později Marek Daníček po pohledné kombinaci s Maxmilianem Curranem.

Stejný hráč přitom skóre utkání otevřel už v páté minutě, když jeho branku muselo potvrdit video kvůli posunuté brance. Curran s Daníčkem tak zapsali 1+1. Čistým kontem se blýskl brankář Jakub Milota.

Ze dvou základních skupin postoupí vždy čtyři nejlepší celky do čtvrtfinále play-off. Čeští mladíci do osmnácti let se pokusí vylepšit loňské vyřazení na začátku vyřazovacích bojů, na medaili čekají v této věkové kategorii na světových šampionátech deset let.

"Vstup do turnaje byl pro nás důležitý, protože víme, co teď máme za soupeře. Proto je to vítězství pro nás důležité," řekl trenér Čermák na webu Českého hokeje. "Věděli jsme, že Švýcaři mají rychlé protiútoky, takže jsme je chtěli napadat a nepouštět do přečíslení. Bohužel do nich několikrát ujeli," uvedl.

Mistrovství světa hokejistů do 18 let v Espoo a Vantaa (Finsko):

Česko – Švýcarsko 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Curran (Daníček, Drančák), 44. Poletín (Kubiesa, Jecho), 50. Daníček (Curran, Drančák). Rozhodčí: Druseiks (Lot.), Wedin – Stromberg (oba Švéd.), Makinen (Fin.). Vyloučení: 1:4, navíc Reber (Švýc.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 442.

Sestava ČR: Milota – Fibigr, Zielinski, Mrtka, T. Galvas, Hlinský, A. Král – Benák, Titlbach, O. Kos – Kubiesa, Jecho, Sikora – Daníček, Curran, Drančák – Poletín, Vaculík, Heš – Lisler. Trenér: Čermák.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články