Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Reprezentanti do 18 let narazí ve čtvrtfinále MS na Slováky, Švédové zaváhali se Švýcary

Česká osmnáctka obsadila na mistrovství světa ve Finsku druhé místo ve skupině B a ve čtvrtfinále se utká se Slovenskem, které zachránilo postup do play-off vysokým vítězstvím 11:1 nad Norskem. Před Česko se mohlo v tabulce skupiny posunout Švédsko v případě plného bodového zisku v duelu se Švýcarskem, ale vyhrálo jen 3:2 v prodloužení. Přímý přenos utkání Česko "18" – Slovensko "18" sledujte ve čtvrtek od 13:45 na ČT sport a ČT sport Plus.

Čeští mladíci v posledním utkání ve skupině v pondělí nečekaně podlehli 3:4 v prodloužení Kazachstánu a hrozilo jim, že ve čtvrtfinále narazí na jednoho z papírově nejtěžších soupeřů ze skupiny A, jimiž jsou USA a Finsko.

Švédsko, nad kterým svěřenci trenéra Davida Čermáka vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech, ale šanci nevyužilo a ztratilo se Švýcary bod. Na Čechy se tak sice Seveřané dotáhli, ale vzhledem k porážce ve vzájemném zápasu zůstali třetí.

Slováci první tři zápasy na šampionátu prohráli se skóre 3:18 a k postupu potřebovali zdolat Norsko alespoň o tři branky. Tuto podmínku splnili vrchovatě a soupeře deklasovali dvouciferným výsledkem. Čtyři góly vstřelil Tomáš Pobežal.

Třetí třetina zápasu se musela odehrát v tréninkové hale v Espoo, protože v druhé přestávce se na hlavním stadionu porouchala rolba, a když se ji pořadatelé snažili odvézt, poškodili led. Přestávka se tak protáhla na více než hodinu.

Skupinu A nakonec vyhráli úřadující šampioni z USA, kteří v souboji doposud neporažených týmů přehráli domácí Finsko 9:4. Šesti body za tři góly a tři asistence se na tom podílel útočník James Hagens, s 16 body aktuálně nejproduktivnější hráč turnaje. Hattrick si připsal i jeho spoluhráč v elitním americkém útoku Teddy Stiga.

V posledním zápase skupiny B již jistě první Kanada deklasovala Kazachstán 11:2. Šest bodů za dvě branky a čtyři asistence si připsal Gavin McKenna, pět bodů posbíral Porter Martone.

Ve čtvrtfinále se vedle Česka se Slovenskem utkají USA se Švýcarskem, Kanada s Lotyšskem a Finsko se Švédskem. Sestupujícího určí souboj Norska s Kazachstánem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články