Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Polanský: Dvě třetiny jsme zaspali, ale věřím, že doma to zvládneme

Třinec nevyužil první šanci zajistit si postup do finále extraligy a po porážce 1:3 na ledě Plzně se musí chystat na rozhodující sedmé utkání. Podle útočníka Jiřího Polanského byl hlavním důvodem neúspěchu špatný výkon Ocelářů v první a druhé třetině.

Jiří Polanský v utkání s Plzní
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Zaspali jsme nejenom začátek, ale celé dvě třetiny. Nebylo to vůbec to, co jsme chtěli hrát, a byli jsme za to potrestáni," řekl Polanský po zápase, ve kterém hosté poprvé inkasovali již v 6. minutě.

"Začít hrát hokej ve třetí třetině sice svědčí o tom, že máme natrénováno, ale nesmí se to stávat. Příští zápas musíme hrát lépe. Tak, jako jsme končili posledních patnáct minut. Jinak to nebude dobré," podotkl sedmatřicetiletý centr.

Třinečtí od začátku prohrávali osobní souboje a čelili plzeňské střelecké převaze. Až v závěrečné dvacetiminutovce směrem dopředu ožili.

"Kdybychom věděli, proč se nemůžeme nastartovat, tak bychom to v kabině a na střídačce změnili. Vůbec nevím, proč to nešlo. Někdy se to ve sportu stane a nás to dnes potkalo," pokrčil Polanský rameny.

Zlepšení ve třetí části ale může hosty před pondělním rozhodujícím duelem povzbudit. "Třetí třetina se nám herně povedla a zvedla nás. Kdyby nám na začátku za stavu série 2:0 pro Plzeň někdo řekl, že se dočkáme sedmého zápasu doma, tak bychom to brali. Nemá cenu se dívat doleva doprava. My jdeme do rozhodujícího utkání doma, a co víc si přát," řekl útočník, jenž se postaral o jediný gól Třince.

Proti Plzni Polanský skóroval už třikrát a věří, že svůj účet v pondělí rozšíří. "Čekám bitvu. Udělali jsme spoustu chyb a vždycky jsme dostali doma první branku. Z toho se těžko zvedá, ale poté jsme ukázali charakter týmu a bojovnost," uvedl.

"To všechno bychom chtěli ukázat před našimi fanoušky v sedmém utkání. Není pro hokejistu víc než sedmý zápas play-off doma. Myslím, že na ledě teď rozhoduje víc psychika než síla. Strašně si přeji, aby nám pomohlo domácí prostředí," dodal Polanský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články