Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pardubice vstřelily šest gólů Ingolstadtu a v Lize mistrů získaly třetí výhru

Pardubice vyhrály ve svém čtvrtém utkání v Lize mistrů nad Ingolstadtem 6:1. Dva góly do sítě německého vicemistra vstřelil David Cienciala, tři kanadské body nasbíral Lukáš Sedlák. Dynamo má po čtyřech zápasech na kontě devět bodů.

Radost hokejistů Pardubic
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Pardubičtí vstřelili soupeři, který v úvodních třech zápasech Ligy mistrů získal plný počet bodů, čtyři branky hned v první třetině.

Nejprve se po souhře se Zemanem trefil Rákos, na něj navázal v přesilovce Cienciala. Ve 12. minutě došlo na ledě k řadě šarvátek, za bitku byli do konce utkání vyloučení Dvořák z Pardubic a St. Denis z Ingolstadtu.

Další pardubické góly pak přidali Říčka, jenž střílel těsně po vypršení početní výhody, a Sedlák. Po souboji u branky hostů Dynamo přišlo o druhého obránce, když byl do konce utkání vyloučen i Vála za zásah do hlavy a krku. Ve zbytku utkání měli trenéři Východočechů k dispozici jen pět zadáků.

Ani to Dynamo nepřibrzdilo, ve 28. minutě po rychlé akci Sedlák našel Ciencialu, který v utkání skóroval podruhé. Po dalším pětiminutovém trestu hráli Pardubičtí dlouhou přesilovku, během níž se po střele Hrádka prosadil Urban.

Hosté zahájili třetí dějství přesilovkou pět na tři. Když se první z dvojice vyloučených vracel na led, snížil za Ingolstadt Simpson.

V následující šanci německého týmu zasahoval brankář Will. Další gólovou radost už domácí početné výpravě příznivců Ingolstadtu nedopřáli a uhájili vítězství 6:1.

Dynamo Pardubice – ERC Ingolstadt 6:1 (4:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Rákos (T. Urban), 9. Cienciala (Hyka, Říčka), 14. Říčka (L. Sedlák, Čerešňák), 17. L. Sedlák (Bučko, Čerešňák), 28. Cienciala (L. Sedlák, Hyka), 33. T. Urban (Hrádek, Bukač) – 41. Simpson (Edwards, Bailey). Rozhodčí: Hribik, Pražák – J. Svoboda, Šimánek. Vyloučení: 3:7, navíc Dvořák, Vála – St. Denis, Bodie všichni 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 4389.

Pardubice: Will – Čerešňák, D. Musil, Bučko, T. Dvořák, Hrádek, Vála, Bukač – Hyka, L. Sedlák, Cienciala – Mandát, T. Zohorna, R. Kousal – Paulovič, Poulíček, Říčka – Vondráček, Rákos, T. Urban – T. Zeman. Trenér: Varaďa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články