Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Kapitánem reprezentace bude na třetím MS za sebou Červenka, asistenty jsou Palát s Gudasem

Reprezentačním kapitánem na domácím mistrovství světa bude útočník Roman Červenka, jenž zastával tuto roli i na předchozích dvou šampionátech. Jeho asistenty budou útočník New Jersey Ondřej Palát a obránce Radko Gudas z Anaheimu.

Roman Červenka
zdroj: Český hokej

Osmatřicetiletý Červenka, jenž nosí na dresu "céčko" i ve švýcarském Rapperswilu, je nejzkušenějším hráčem mužstva.

Mistr světa z roku 2010 se představí už na jedenáctém mistrovství světa. V roce 2011 v Bratislavě i předloni získal bronz.

Byl i na čtyřech olympijských hrách a na Světovém poháru v roce 2016. Jako kapitán působil také na šampionátu v roce 2018 a na olympijském turnaji před dvěma lety v Pekingu.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté poprvé trénovali s Kämpfem, kapitánem bude Červenka

Na turnaji v Praze bude útočit na hranici 200 odehraných zápasů v národním týmu, ke které mu chybí dva starty.

Palát s Gudasem patří k nejvýraznějším českým hráčům v NHL za poslední roky. Třiatřicetiletý Palát vyhrál s Tampou Bay dvakrát Stanley Cup (2020 a 2021).

O necelý rok starší Gudas má rovněž bohaté zámořské zkušenosti, v současném českém týmu je druhým nejstarším bekem po Tomáši Kundrátkovi.

Celkem je na soupisce 12 třicátníků. Vedle Gudase, Kundrátka, Paláta a Červenky, jenž je ve výběru kouče Radima Rulíka nejstarší, mezi ně patří také gólman Petr Mrázek, obránci Michal Kempný, Jakub Krejčík a Jan Rutta a útočníci Jakub Flek, Lukáš Sedlák, Radan Lenc a Matěj Stránský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články