Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hráli jsme svoji hru a tím jsme potom dominovali, těšil Bareše zlepšený výkon proti USA

S hlavním favoritem turnaje odehráli otevřenou a vyrovnanou partii a nechybělo mnoho, aby si připsali cenný skalp. Čeští mladíci na mistrovství světa do dvaceti let zaskočili Spojené státy a prohráli až na samostatné nájezdy 3:4, čímž si zajistili postup do čtvrtfinále play-off. Jedním z českých střelců v zápase byl i Adam Bareš, jenž si pochvaloval zlepšenou hru národního týmu od druhé třetiny. Přímý přenos posledního utkání ve skupině Česko – Švýcarsko sledujte na ČT sport a ČT sport Plus v neděli od 17:00.

Když už po 72 sekundách otevřel skóre Isaac Howard, zdálo se, že Američané, kteří ve čtvrtek rozstříleli 11:3 Švýcarsko, budou opět nadělovat. Jenže opak byl pravdou. Další příležitosti promarnili, a zatímco jejich výkon začínal mít trhlinky, čeští mladíci hráli postupem času lépe a lépe. Hodně důležitý byl pro vyrovnání sil gól Jakuba Štancla na 1:1 ze 16. minuty.

"Ze začátku jsme byli trochu zastrašení, potom jsme se ale probrali a zjistili jsme, že s nimi můžeme hrát," zhodnotil první třetinu Bareš. "Měli jsme správně nastavené hlavy, hráli jsme svoji hru, a tím jsme potom dominovali," dodal Bareš ke zlepšenému výkonu mužstva.

Sám se zapsal mezi střelce povedenou ranou ve 27. minutě a dokonal obrat na 2:1. "Jeden z nejlepších gólů. Byl to super pocit. Vždycky jsme s nimi prohráli o hodně, takže za mě super dát jim gól," pochvaloval si Bareš, po jehož trefě ale svěřenci kouče Patrika Augusty vedli jen necelé dvě minuty. A stejný scénář se opakoval i po dalším vedoucím gólu z hole Robina Sapouška. "Z chyb se musíme poučit a neopakovat to," řekl Bareš.

Navrch pak měli Češi i v dobře rozehraných nájezdech, na lopatky ale Američany položit nedokázali. Výkon proti zámořskému favoritovi nicméně dodal hráčům i přes těsnou porážku sebevědomí do dalšího průběhu turnaje. "Myslím, že výkon byl dobrý, může být ale lepší. Musíme mít hlavy nahoře a pokračovat. Teď se musíme soustředit na Švýcarsko a potom čtvrtfinále. Jít zápas od zápasu," zdůraznil Bareš.

Všichni zpovídaní hráči po utkání ocenili přízeň, jaké se jim dostalo z hlediště. "Slyšeli jsme od našich fanoušků velkou podporu. Slyšel jsem v podstatě jen naše fanoušky, hnali nás hodně dopředu a určitě nám pomohli," ocenil Bareš české diváky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články