Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dvacítku čeká repríza loňského finále. S Kanadou chceme držet tempo jako s USA, máme jim co vracet, burcuje Čech

Reprezentace do 20 let bude v Göteborgu bojovat o třetí postup do semifinále mistrovství světa za sebou. Soupeřem svěřenců trenéra Patrika Augusty budou hráči Kanady, kteří loni porazili Česko ve finále a na předešlém šampionátu v semifinále. Na loňském turnaji však český výběr dokázal zámořské hráče v základní skupině porazit, teprve podruhé v novodobé historii. Přímý přenos sledujte od 14:30 na ČT sport a ČT sport Plus.

Čeští hokejisté do 20 let
zdroj: facebook.com/narodnisport

"Nálada je pozitivní, řekli jsme si k tomu něco s trenéry a chceme určitě vyhrát. Doufáme, že přijde hodně fanoušků a bude skvělá atmosféra," řekl obránce Aleš Čech po pondělním tréninku, který národní tým absolvoval poprvé v hale Scandinavium, kde vstoupí do vyřazovací části.

Česko na šampionátu ve Švédsku vyhrálo dva ze čtyř zápasů a v základní skupině skončilo třetí. Kanaďané obsadili v "áčku" druhé místo, prohráli pouze s domácí reprezentací.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejová dvacítka se chystá na čtvrtfinále s Kanadou

"Bude to asi stejné jako USA, budou brusliví, šikovní. Budeme chtít hrát stejně vyrovnaný hokej, držet s nimi tempo, dobře bruslit a dělat to, co máme," uvedl devatenáctiletý bek a poukázal na vydařený zápas s Američany, který výběr USA vyhrál 4:3 po nájezdech.

"Jsou to kluci jako my a chceme uhrát co nejlepší výsledek, vyhrát a posunout se do semifinále. Bude to vyrovnané, je to čtvrtfinále a bude to o všechno. Máme jim co vracet z minulého roku," podotkl Čech, jeden z pěti českých pamětníků loňských zápasů na MSJ.

Premiéru na šampionátu by měl absolvovat útočník Matěj Maštalířský, který na soupisce nahradil zraněného Robina Sapouška. "Bude to těžký soupeř, Kanada hraje výborný hokej. My se na ně musíme připravit na sto procent a předvést nejlepší výkon," řekl Maštalířský.

Kanada loni získala jubilejní dvacátý titul na juniorském šampionátu a na severu Evropy útočí na zlatý hattrick. Český tým podle útočníka Braydena Yagera nepodcení.

"Viděl jsem několik momentů z jejich zápasů. Rozhodně to není tým, který budeme brát na lehkou váhu. Každý může vyhrát jakýkoliv zápas. Od teď je to jen výhra, nebo smrt. Budeme připraveni," řekl Yager.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články