Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika 2024

Po vyrovnání nám vůbec nejely nohy, přiznal Šapovaliv. Doufá, že povedená třetí třetina dvacítku před čtvrtfinále nakopne

Česká dvacítka z převahy v úvodních dvou třetinách duelu proti Švýcarsku rozhodující náskok nezískala a po vyrovnání soupeře na 2:2 nakonec rozhodla v závěrečném dějství. Útočník Matyáš Šapovaliv, který v 13. minutě v přesilové hře otevřel skóre, byl rád, že pětiminutový výpadek v závěru prostřední části jeho týmu výhru ani třetí místo ve skupině nesebral.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejová dvacítka se chystá na čtvrtfinále s Kanadou

"Něco jsme si po druhé třetině řekli a naštěstí jsme ten zápas zvládli. Byl to ale těžký zápas, Švýcaři nehráli vůbec špatně," řekl Šapovaliv.

"Hodně mluvil Jirka Kulich. Řekli jsme si, že se musíme rozjet, po vyrovnání jsme se úplně zabrzdili a nejely nám nohy. Museli jsme najít cestu k vítězství," dodal.

První ze švýcarských gólů padl po chybě brankáře Michala Hrabala, který v 35. minutě hokejkou srazil do vlastní branky nahození z rohu Simona Meiera.

"On říkal, že je to jeho gól. My jsme mu ale řekli, že to je v pohodě a odpracujeme to za něj," uvedl Šapovaliv. A přesně to se českému výběru povedlo.

Sám Šapovaliv předtím otevřel skóre celého zápasu v početní výhodě. "V přesilovkách se nám dařilo. Jeden gól jsme z nich dali, jeden jsme dali při hře 6 na 5, to taky potěší. Doufám, že nás to nakopne," hodnotil hru v nerovnovážném počtu hráčů Šapovaliv.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články