Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Vítkovice mají do finále Ligy mistrů dál, Skelleftea si domů veze dvoubrankový náskok

Úvodní semifinále Ligy mistrů Vítkovicím nevyšlo. Ostravané na domácím ledě prohráli se švédským klubem Skelleftea AIK 2:4. Vítkovičtí sice vedli 2:1 po brankách Dominika Lakatoše a Rastislava Deje, ale hosté výsledek otočili a před odvetou, která se odehraje v úterý 16. ledna na severu Evropy, má pátý tým švédské ligy dvougólový náskok. V druhém duelu Servette Ženeva remizovala s Lukko Rauma 2:2.

Utkání Vítkovice – Skelleftea
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Potkali jsme se s top týmem v Evropě a taky to bylo vidět i na ledě. Nějaké šance jsme si i vytvořili, ale góly jsme dostali po našich chybách. Byli jsme v držení kotouče, ale pod tlakem nebo špatným řešením jsme ho ztratili a soupeř toho využil. I ten gól, který jsme dostali v jejich oslabení, padl po naší chybě, ale oni nás k ní přinutili svou aktivitou," řekl druhý vítkovický trenér Jiří Veber.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice – Skelleftea

Oba soupeři se do sebe pustili bez přehnaného taktizování. Domácí už opět s koučem Pavlem Trnkou, který se po šampionátu dvacítek vrátil na střídačku, v šesté minutě nabrali ztrátu. Lindströmovi přistál přímo na čepeli puk vyražený brankářem Klimešem a Švéd lehce doklepl.

Vítkovice ale rychle kontrovaly, v osmé minutě Lakatoš v přesilovce příklepem z kruhu překonal Söderströma. Domácí hráči pokračovali v aktivitě a 132 sekund po vyrovnání se jim podařilo otočit skóre, když po kiksu hostujícího obránce a jeho přihrávce naslepo před vlastní bránu nadvakrát protlačil kotouč za čáru Dej.

Vítkovice byly nahoře, ale v další početní výhodě se nechaly zaskočit a po zaváhání ve vlastním pásmu Dzierkals v oslabení ve 12. minutě srovnal. Druhou část opět odstartovala lépe Skelleftea. Klimeš zabránil ve velké šanci Huggovi, ale v 26. minutě narýsoval Sikura křížnou přihrávku na hůl Lindholmovi a ten z první opět obrátil skóre ve prospěch Seveřanů.

"Druhá třetina to zase rozsekla. Já nevím, je to asi měsíc, desátý zápas, kdy druhou třetinu odehrajeme, nechci říct, že laxně, ale nevím, jak to mám popsat. My dostáváme snad všechny góly ve druhé třetině a vždycky to pak musíme honit. Za týden máme odvetu a pojedeme do Švédska s tím, že chceme postoupit," řekl Lakatoš.

Ještě lepší pozici před odvetou Švédům vytvořil v 46. minutě Sikura. Vítkovice znovu pykaly za chybu v obranném pásmu: domácí přišli o puk na vlastní modré, Nilsson kotouč rychle poslal do strany Sikurovi a Kanaďan bez přípravy zavěsil.

Ostravané bojovali o co nejlepší výsledek, ale soupeř jim toho moc nedovolil. Söderströmovi sice připravil dvě krušné chvilky Barinka, ale gólová radost pro domácí z toho nebyla. Ve Švédsku musejí Vítkovice za týden vyhrát minimálně o dva góly v normálním čase, aby si vynutily alespoň prodloužení. "Na konci jsme měli ještě možnost s výsledkem něco udělat, ale škoda, že ten jejich faul nepřišel o něco dříve. Ztrácíme dva góly, ale ještě se o to porveme," řekl Veber.

Úvodní zápasy semifinále play-off Ligy mistrů:

HC Vítkovice Ridera – Skelleftea AIK 2:4 (2:2, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Lakatoš (Roberts Bukarts, M. Kalus), 10. Dej – 6. Lindström (Granberg, M. Lindholm), 12. Dzierkals, 26. P. Lindholm (Sikura, Hugg), 45. Sikura (O. Nilsson, A. Johnson). Rozhodčí: Tscherrig (Švýc.), Schrader (Něm.) – J. Svoboda, Hynek (oba ČR). Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5455.

Vítkovice: Klimeš – Percy, Raskob, Mikuš, Grman, Auvitu, L. Kovář, Prčík, R. Jeřábek – M. Kalus, Chlán, Lakatoš – Dej, Krieger, Vondráček – Roberts Bukarts, M. Barinka, Fridrich – R. Půček, Claireaux, Peterek. Trenér: Trnka.

Skelleftea: Söderström – M. Forsfjäll, Pudas, O. Nilsson, Haara, Olsson, Granberg – Lindström, Sandberg, M. Lindholm – Hugg, Lindberg, Heikkinen – A. Johnson, P. Lindholm, Sikura – J. Johnson, Dzierkals, Z. Forsfjäll – Stenman, Robertsson. Trenér: Ohlsson.

Servette Ženeva – Lukko Rauma 2:2 (1:0, 1:2, 0:0)
Branky: 9. Miranda, 30. Chanton – 25. Mattila, 27. Fontaine.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články