Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Rozladěný Dědek žádal kontumaci utkání Ligy mistrů. Neuspěl

Pardubický hokejový klub požadoval kontumaci po úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů, v němž Východočeši prohráli s finským Lukko Rauma. Majitel klubu Petr Dědek tvrdil, že soupeř udělal nepovolenou změnu v zápasové soupisce. Jeho žádosti ale vedení soutěže nevyhovělo.

Pardubičtí brankáři
zdroj: ČTK / Profimedia

"Došlo ke změně v zápise a Lukko ji nenahlásilo na Ligu mistrů, ani nám. My jsme tu věc hledali v řádech soutěže, kde nic takového není. Soutěž se tím musí zabývat, došlo k chybě a my tento krok považujeme za zmatečný. Zápas by měl být kontumovaný," řekl Dědek.

Přímo na stadionu utkání sledoval i šéf soutěže Martin Baumann, kterého představitelé vedoucího týmu české extraligy o svém požadavku osobně informovali. Podle představitelů LM ale zástupci Raumy nechybovali, když zápis před začátkem utkání změnili. "Postupy byly plně v souladu s Řádem CHL a byly řádně splněny veškeré povinnosti, které uvádějí, že v případě zvláštních okolností, jako je zranění nebo onemocnění, ke kterým dojde během rozbruslení na ledě a před začátkem utkání, mají kluby povoleno provést výměnu(y) hráče na soupisce před úvodním vhazováním," uvedla ředitelka komunikace Ligy mistrů Monika Reinhardová.

Dědek byl vedle toho rozladěný i z výkonu rozhodčích v čele s hlavními Michaelem Tscherrigem a Stefanem Hürlimannem, kteří podle něj hrubě ovlivnili zápas. "Myslím, že to viděli všichni, jejich výkon byl na čtvrtfinále Ligy mistrů ostudný. Sem tam se stane, že něco přehlédnete. Ale když přijede náš kapitán k rozhodčímu s roztrženým rtem, zeptá se ho, proč nepískl faul, slyší, že tam nic nebylo. Po zápase se přišel omluvit, že udělal chybu, protože jsme měli mít čtyři minuty přesilovku. Jsem z toho rozladěný, ale tam těch nepřesností bylo tolik...," uvedl Děděk.

Řadu chyb podle něj viděl i Baumann. "Volal od nás do centrály Ligy mistrů, kde mu potvrdili, že chyby tam jsou. Jenže co on s tím udělá, nic. Sám z toho byl nešťastný, spočítal asi sedm hrubých chyb," řekl Dědek, jenž ale zároveň uznal, že Dynamo do zápasu vstoupilo špatně. V 17. minutě domácí prohrávali již 0:4. "Zaplaťpánbůh se na konci podařilo snížit a kluci si dali šanci i do odvety. Prohrát 4:6 znamená, že jsme pořád ve hře," dodal Dědek.

Zdroj
ČTK, iSport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články