Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Pardubice nezvládly první třetinu a do odvety s Lukko Rauma půjdou se ztrátou

Úvodní čtvrtfinále play-off Ligy mistrů se Pardubicím nepovedlo. Dynamo doma nakonec prohrálo s Lukko Rauma 4:6, když v první části vedl finský zástupce už 4:0. Hrozivé skóre v závěru za stavu 2:6 zmírnili Jan Mandát a Robert Kousal. Odveta se odehraje na severu Evropy v úterý 12. prosince.

Pardubický brankář Roman Will inkasuje v utkání Ligy mistrů s Lukko Rauma
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Zápas nezačal pro Pardubice vůbec dobře. Už po 96 sekundách se prosadil Almari a poprvé překonal brankáře Willa. Vzápětí hráli hosté přesilovku, kterou za 26 sekund využili poté, co s dorážkou do odkryté branky uspěl Tieksola. V 10. minutě už to bylo 0:3, protože chybnou rozehrávku Dynama potrestal Nieminen. V pardubické brance Willa nahradil Klouček.

"Začátek utkání nám nevyšel. Tahali jsme za kratší konec, vypadli jsme z tempa a soupeř byl ve všech aspektech lepší. Byl rychlejší, důraznější, lépe kombinoval. Proti takovému soupeři se ten výsledek špatně obrací na naši stranu," uznal asistent trenéra Marek Zadina.

Ani druhý gólman Východočechů nevydržel dlouho bez inkasované branky, v 17. minutě se prosadil pohotovou tečí Fontaine. Pardubická korekce stavu následovala během přesilovky, v níž domácí skórovali dvakrát. Nejprve se prosadil osamocený Radil a potom přesnou střelou z mezikruží snížil na 2:4 Košťálek.

Ve druhém dějství hrál finský tým celkem třikrát v početní výhodě a těsně po vypršení druhé přesilovky se střelou z kruhu prosadil Ponthus Westerholm. V další situaci ještě zazněla tyčka pardubické branky.

Aktuálně devátý celek nejvyšší finské soutěže si dál hlídal náskok pro odvetu. Pardubickou snahu nezužitkoval ani Zohorna v přesilovce, jehož dorážku Lebedeff chytil. V 54. minutě pak navíc skóroval Burke a Lukko vedlo opět o čtyři góly. Ale jen krátce, protože střelou z úhlu se prosadil Mandát. V 58. minutě ještě pardubickou ztrátu zmírnil Kousal.

"Super bylo, že jsme se vrátili do zápasu prostřednictvím gólů z přesilovek, to byl impulz pro tým. Drželi jsme furt nějaký kontakt. Bohužel jsme ale dostali na 5:2 a potom na 6:2," konstatoval Zadina a ocenil, že ani poté Dynamo utkání nevzdalo a podařilo se mu snížit ztrátu. "Výsledek 6:4 je samozřejmě prohra, ale furt ve druhém duelu o něco hrajete. Připravíme se a budeme lepší," dodal spolupracovník Václava Varadi.

Úvodní zápas čtvrtfinále play-off hokejové Ligy mistrů:

Dynamo Pardubice – Lukko Rauma 4:6 (2:4, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 18. Radil (L. Sedlák), 20. Košťálek (R. Kousal, T. Zohorna), 55. Mandát (Vála, Poulíček), 58. R. Kousal (Radil, Čerešňák) – 2. Almari (Tieksola, Abt), 4. Tieksola (Repo, Reunanen), 9. Nieminen, 17. Fontaine (Abt, Tieksola), 30. Ponthus Westerholm (Pathrik Westerholm, Stenqvist), 54. Burke (Mattila). Rozhodčí: Tscherrig, Hürlimann (oba Švýc.) – Hynek, J. Svoboda. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:1. Diváci: 4129.

Pardubice: Will (10. Klouček) – Čerešňák, Vála, Košťálek, T. Dvořák, J. Kolář, Bučko, Hrádek – Hyka, L. Sedlák, Cienciala – Radil, T. Zohorna, R. Kousal – M. Kaut, A. Musil, Říčka – Mandát, Poulíček, Paulovič. Trenér: Varaďa.

Rauma: Lebedeff – Brook, Reunanen, Stenqvist, Järvinen, Abt, Almari, Ervasti, Piipponen – Repo, Mattila, Burke – Ponthus Westerholm, Pathrik Westerholm, Nyman – Tieksola, Krannila, Nieminen – Hämäläinen, Ikonen, Trakht. Trenér: Lämsä.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články