Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rozjeté Pardubice přibrzdila v Lize mistrů Ženeva

Po vítězné šňůře těsná porážka. Hokejisté Pardubic podlehli v pátém utkání Ligy mistrů na ledě Ženevy 2:3 v prodloužení. Takřka do poloviny základní doby přes pět tisíc diváků gól nevidělo, pak se radovali jako první domácí. Dynamu, které vyhrálo v soutěži předchozí tři utkání, se podařilo zkraje třetí třetiny skóre otočit zásluhou branek Roberta Říčky a Roberta Kousala, ale domácí si nakonec vynutili prodloužení, jež rozhodl už po 14 sekundách Daniel Winnik.

"Pro nás to byl těžký zápas po cestování v den utkání, jsme rádi za získaný bod. Opticky i tak nějak herně byli domácí možná lepším týmem, ale my jsme se vrátili do hry a drželi jsme vedení 2:1. Ženeva ale nakonec zápas dotáhla do prodloužení, kde jsme inkasovali branku. V globálu to ale byl vybojovaný bod, jsme rádi a je to vzpruha do další fáze Ligy mistrů. Věřím, že postoupíme dál," uvedl pro klubový web pardubický trenér Václav Varaďa.

Úvodní třetina skončila i přes několik zajímavých situací před oběma gólmany bez branek. Zkraje druhého dějství sehráli Východočeši dobře situaci tři na tři, Paulovič ale v koncovce neuspěl. Pak měli hosté k dispozici i jedinou početní výhodu v celém utkání, ale zůstala nevyužitá.

Netrvalo dlouho a na trestnou lavici zamířil také Radil a Ženeva po skrumáži před Kloučkem slavila vedení – z dorážky se prosadil Haapala. Zvýšit mohl Rod, ale nahrávku z dobré pozice usměrnil vedle.

Na začátku třetí části přišly chvíle hostů. Ve 43. minutě prokázal trpělivost při zakončení Říčka a z úhlu překonal Desclouxe. Jen o chvilku později zakončil výpad po pravém křídle Kousal a Dynamo po obratu, na který potřebovalo jen necelé tři minuty, rázem vedlo. Ve 49. minutě ale kontroval Lennström a vyrovnal.

V závěru mohl po návratu z trestné lavice rozhodnout Čerešňák, ale podařilo se to až na začátku prodloužení Winnikovi, jenž se dostal do sóla a prostřelil Kloučka mezi betony.

"Při rozhodujícím gólu to za mě bylo špatné střídání, ale domácí prostě využili situace. Takováto věc se v české extralize píská jako nedovolená hra na kotouči a v podstatě by se to násobilo přesilovkou pro nás. Ale tady to prochází, za mě to byla věc, která by neměla ovlivnit zápas a hráči by si to měli rozdat mezi sebou na ledě férově. Tohle bylo z kategorie těch křivých věcí, přirovnal bych to k podání spodem v tenise. Ale domácím to vyšlo," litoval Varaďa.

HC Servette Ženeva – HC Dynamo Pardubice 3:2 v prodl. (0:0, 1:0, 1:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 30. Haapala (Praplan, Vatanen), 49. Lennström (V. Filppula, Praplan), 61. Winnik (Vatanen, Richard) – 43. Říčka (Paulovič, D. Musil), 46. R. Kousal (Radil). Rozhodčí: Tscherrig, Hebeisen – Stalder, Schlegel (všichni Švýc.). Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Diváci: 5057.

Sestava Pardubic: Klouček – Čerešňák, D. Musil, Bučko, T. Dvořák, J. Kolář, Vála, Hrádek – Hyka, L. Sedlák, Říčka – Radil, R. Kousal, Krčál - Paulovič, Cienciala, M. Kaut - Vondráček, Poulíček, Mandát – T. Urban. Trenér: Varaďa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články