Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Liverpool získal proti West Hamu jen bod a šance na titul se mu dál vzdaluje, Sheffield má jistý sestup

Liverpool remizoval na hřišti West Hamu 2:2 a po středeční prohře s Evertonem (0:2) opět zaváhal v boji o anglický titul. Pokud vedoucí Arsenal uspěje v nedělním derby proti Tottenhamu, bude mít na Reds už pětibodový náskok. Vladimír Coufal za domácí odehrál celé utkání, Tomáš Souček v 74. minutě střídal. Sheffield United prohrál v Newcastlu 1:5 a po roce se vrací zpět do druhé ligy.

Zklamaní fotbalisté Liverpoolu
zdroj: Reuters autor: David Klein

Skóre otevřel dvě minuty před koncem prvního poločasu hlavou Bowen. Anglický útočník ve svém 200. zápase v dresu West Hamu vstřelil 16. ligový gól.

Náskok domácích vymazal dvě minuty po přestávce Robertson. V 65. minutě zahrával Liverpool rohový kop, odražený míč se dostal ke Gakpovi, jenž z voleje vypálil.

Jeho střela se postupně odrazila od Ogbonnny, Součka a gólmana Areoly až za brankovou čáru. Kladiváři nakonec vybojovali alespoň bod díky vyrovnávací brance Antonia ze 77. minuty.

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp a útočník Muhamad Salah se v 82. minutě dostali do konfliktu, když se egyptská hvězda chystala na hřiště.

Německý kouč po zápase odmítl prozradit, co bylo důvodem roztržky. "Ne, už jsme si promluvili v šatně. Pro mě je to vyřízené," řekl.

Klopp na konci sezony po téměř devíti letech z Anfieldu odejde. Salah skóroval jen v jednom z posledních šesti zápasů a dvě z uplynulých tří utkání začal na lavičce náhradníků.

West Ham nezvítězil potřetí v řadě a z osmého místa ztrácí na pohárové příčky čtyři body. Šestý Manchester United odehrál o dva zápasy méně.

Newcastle United doma porazil Sheffield United 5:1 a zpečetil tak sestup hostů z Premier League. Dvakrát se trefil Alexander Isak, po jedné brance přidali Guimaraes s Wilsonem a do vlastní branky se trefil Osborn.

Aston Villa v domácím prostředí promarnila dvoubrankové vedení a remizovala s Chelsea 2:2. Hosté o poločase prohrávali o dvě branky poté, co si ve čtvrté minutě McGinnovu střelu srazil do vlastní sítě Cucurella a těsně před přestávkou přidal druhý gól Rogers.

O pauze musel domácího brankáře Martíneze kvůli poraněné podkolenní šlaše nahradit Olsen, jenž nedokázal zabránit brance Maduekeho v 63. minutě ani nádhernému vyrovnání Gallaghera v 81. minutě.

Chelsea mohla v nastavení vývoj utkání dokonce otočit, Disasiho branku však videorozhodčí po přezkoumání neuznal pro faul.

Čtvrtá Aston Villa má před pátým Tottenhamem náskok sedmi bodů, avšak Hotspur odehráli o tři utkání méně. Chelsea je devátá a na pohárové příčky ztrácí šest bodů.

V Manchesteru se měnilo skóre až v 79. minutě, když domácí Antony využil chyby v rozehrávce hostů a vsítil svůj první ligový gól v sezoně.

Rudí ďáblové však vedení udržet nedokázali. V 86. minutě brankář Onana při snaze vyboxovat vysoký míč udeřil do obličeje útočníka Amdouniho, jenž sám následně proměnil nařízenou penaltu.

Everton doma porazil Brentford 1:0 díky brance Gueye a pojistil si prvoligovou účast i pro příští ročník. Svěřenci Seana Dycheho zvítězili potřetí za sebou a za celý duben prohráli jen jednou.

Anglická fotbalová liga – 35. kolo:

West Ham – Liverpool 2:2 (43. Bowen, 77. Antonio – 48. Robertson, 65. vlastní Areola), Fulham – Crystal Palace 1:1 (53. Rodrigo Muniz – 87. Schlupp), Manchester United – Burnley 1:1 (79. Antony – 88. Amdouni z pen.), Newcastle – Sheffield United 5:1 (26. a 61. z pen. Isak, 54. Guimaraes, 65. vlastní Osborn, 72. Wilson – 5. Ahmedhodžič), Wolverhampton – Luton 2:1 (39. Hwang Hi-čchan, 50. Toti – 81. Morris), Everton – Brentford 1:0 (60. Gueye), Aston Villa – Chelsea 2:2 (4. vlastní Cucurella, 42. Rogers – 62. Madueke, 81. Gallagher).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články