Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kúdela má poraněný nos, jeho start v Londýně je nejistý

Fotbalista Slavie utrpěl v úterním utkání kvalifikace mistrovství světa ve Walesu zhmožděninu nosu. Zranění mu zřejmě přivodil v závěru utkání kapitán Walesu Gareth Bale, který ho ve výskoku udeřil loktem. Čtyřiatřicetiletý reprezentační obránce má vysoké horečky, bere antibiotika a jeho start ve čtvrtečním úvodním zápase čtvrtfinále Evropské ligy na půdě Arsenalu je tak nejistý.

Ondřej Kúdela
zdroj: ČTK/PA autor: Nick Potts

"Ondřej Kúdela má dle vyšetření v Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích kontuzi nosu, vysoké horečky a antibiotika. Doba léčení se v tuto chvíli nedá odhadnout," uvedla Slavia na svém webu. 

"Někteří hráči se po reprezentaci vrátili vyčerpaní, absolvovali náročný program. Na některé to dolehlo. Ondra měl ve čtvrtek volno, v pátek šel do lehkého tréninku, ale už mu nebylo dobře. Má poranění nosu plus horečky. Jak to bude pokračovat dál, se uvidí. Bude se to asi řešit antibiotiky. To by znamenalo, že ve čtvrtek nebude k dispozici," řekl trenér Pražanů Jindřich Trpišovský.

Kúdela scházel v nominaci na dnešní ligové utkání v Brně a není jisté, zda bude k dispozici pro duel s Arsenalem. Slavia údajně jeho účast v Londýně zvažovala z bezpečnostních důvodů poté, co byl zkušený obránce v nedávné odvetě osmifinále v Glasgow nařčen záložníkem Rangers Glenem Kamarou z rasistické urážky. Kúdela obvinění stejně jako vršovický klub důrazně odmítl.

Kamara po utkání českého stopera v tunelu do kabin fyzicky napadl. Podle Pražanů je incident zanesen ve zprávě delegáta UEFA, která události v utkání vyšetřuje stejně jako skotská policie.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články