Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
AZ-kvíz tentokrát s Fortunou

Kouč Arsenalu před zápasem se Slavií věří v restart Aubameyanga a chválí Lacazetta

Velký soupeř fotbalistů Slavie ve čtvrtfinále Evropské ligy chystá své největší útočné zbraně. Kouč londýnského Arsenalu Mikel Arteta věří, že ke střelecké formě Alexandra Lacazetta se opět brzy přidá další útočník Pierre-Emerick Aubameyang.

Trenér Arsenalu Mikel Arteta komunikuje s Alexandrem Lacazettem
zdroj: REUTERS autor: John Sibley

Právě Aubameyang v minulých dvou sezonách táhl Arsenal, když v 31 zápasech nastřílel soupeřům 29 branek, ale jeho brankostroj paradoxně drhne od zářijového podpisu nové smlouvy. Od té doby dal v tomhle ročníku ve stejném počtu zápasů jen 14 gólů.

"Je snadné to spojit s podpisem nové smlouvy, ale já nejsem tak podezřívavý," citovala Artetu agentura Reuters. "Bavili jsme se o tom, jaké jsou jeho cíle, a má velké ambice. Ovšem udržet si tak vysokou úroveň výkonů není snadné," dodal.

"Probírali jsme, kolik gólů by měl dát, protože v poslední době to nebylo takové jako dřív, ale není to jen jeho vina," prohlásil Arteta.

"Nicméně v nejbližších zápasech potřebujeme Aubu ve formě, abychom měli šanci dosáhnout na to, co chceme," uvedl španělský kouč Arsenalu, kterému nyní v Premier League patří až deváté místo.

Radost Artetovi naopak dělá Lacazette, který před reprezentační přestávkou dal ve čtyřech zápasech tři góly. A okamžitě se objevily zprávy, že se o devětadvacetiletého útočníka zajímá Sevilla, AS Řím nebo Atlético Madrid.

"Mám vždycky radost, když se o našich hráčích spekuluje, protože to znamená, že se jim daří a sledují je konkurenční kluby. Jeho situaci budeme řešit v létě, promluvíme si a dáme mu nabídku," připomněl Arteta, že za rok skončí Lacazettovi v Londýně smlouva.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články