Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Alonso: Leverkusen má pořád šanci na tři trofeje. A zaslouží si všechny

Trenér Leverkusenu Xabi Alonso po postupu do finále Evropské ligy prohlásil, že jeho tým si zaslouží zvítězit i ve zbývajících dvou soutěžích, ve kterých je stále ve hře. Už jistí bundesligoví šampioni ve čtvrtek po úvodním triumfu 2:0 remizovali v odvetě semifinále doma s AS Řím 2:2 a v závěru sezony je čeká nejen souboj o evropskou trofej v Dublinu proti Bergamu, ale i vyvrcholení Německého poháru proti druholigovému Kaiserslauternu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Leverkusen – AS Řím

Tým s českými reprezentanty Matějem Kovářem, Adamem Hložkem a Patrikem Schickem navíc neprohrál už 49. soutěžní utkání v řadě a překonal 59 let starý evropský rekord Benficy Lisabon. V odvetě s AS měl přitom namále, protože ještě v 82. minutě prohrával po dvou penaltách Leandra Paredese 0:2 a duel spěl do prodloužení. Pak si ale dal vlastní gól Gianluca Mancini a v sedmé minutě nastavení srovnal z brejku Josip Stanišič.

"Viděl jsem na hráčích, že strašně chtějí uspět, po druhém gólu soupeře ukázali skvělý charakter," ocenil Alonso. "Výsledkem je, že máme pořád šanci na tři trofeje. A moji kluci si zaslouží všechny," přidal španělský mistr světa z roku 2010 a dvojnásobný mistr Evropy.

Bayer zachránil zápas poněkolikáté v sezoně v úplném závěru. Stanišičova trefa byla sedmnáctým gólem, který Leverkusen vstřelil v 90. minutě nebo v nastavení.

Radost realizačního týmu Leverkusenu
zdroj: Reuters

"Rozhodně je to jeden z největších momentů kariéry. Myslím, že bychom neřešili, kdybychom postoupili i po porážce 1:2, protože jsme toužili hlavně po finále. Takhle je to ale ještě mnohem lepší," řekl televizi RTL chorvatský obránce, který je v klubu na hostování z Bayernu Mnichov.

V základní sestavě Leverkusenu překvapivě chyběl Florian Wirtz. Největší hvězda týmu se kvůli zdravotním problémům dostala na hřiště až z lavičky po druhém gólu AS. "Florian utrpěl menší zranění před třemi týdny proti Dortmundu a stále se plně nezotavil. Chtěl ale pomoct týmu, což se mu také povedlo. Takový hráč je platný, i když je připravený třeba jen na 70 procent," uvedl Alonso.

Leverkusen vrátil AS loňské vyřazení v semifinále soutěže a prošel do třetího evropského finále v klubové historii. V roce 1988 ovládl tehdejší Pohár UEFA, o 14 let později nestačil v Lize mistrů na Real Madrid. S Bergamem se utká 22. května, o tři dny později zakončí sezonu v Berlíně proti Kaiserslauternu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články