Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Pedersen chce po ošklivém pádu jet Kolem Flander, van Aert a Stuyven jsou po operaci

Navzdory zraněním z hromadného pádu při středečním závodu Napříč Flandry plánuje dánský cyklista Mads Pedersen startovat v nedělním monumentu Kolem Flander. Oznámili to zástupci jeho stáje Lidl-Trek. Delší pauza naopak čeká belgické duo Wout van Aert – Jasper Stuyven, kteří už se podrobili operacím zlomených klíčních kostí.

Je nám líto, video expirovalo.
Jorgenson vyhrál klasiku Napříč Flandry, van Aert měl těžký pád se zraněním

Osmadvacetiletý Pedersen utrpěl při hromadném karambolu ve vysoké rychlosti množství odřenin a závod nedokončil. Podle vedení svého týmu bude až do neděle pod lékařským dohledem, účasti ve slavném De Ronde se však vzdát nechce. I proto, že jen několik dní před pádem potvrdil skvělou formu na klasice Gent–Wevelgem, kde vyhrál v závěrečném spurtu dvojice uprchlíků souboj mistrů světa s Mathieuem van der Poelem.

Dvojnásobný vicemistr světa van Aert si při pádu zlomil nejen klíční kost a několik žeber – jeho tým Visma-Lease a Bike totiž oznámil, že má i prasklou hrudní kost. Zmešká tak nejen nedělní monument Kolem Flander a další prestižní klasiky Paříž–Roubaix či Amstel Gold Race, ale otazník visí i nad jeho startem na Giru d'Italia.

Stuyven, jenž jako Pedersen rovněž patří do týmu Lidl-Trek, má podle vedení stáje vedle zlomené klíční kosti i frakturu kůstky v zápěstí. Bez vážnějších zranění naopak z karambolu vyvázla další z hvězd Biniam Girmay, eritrejský cyklista by měl v závodu Kolem Flander startovat.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články