Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

SESTŘIH: Vyškov porazil Varnsdorf a přiblížil se vedoucí Dukle na jediný bod

Ve 25. kole druhé fotbalové ligy si doma Vyškov poradil s Varnsdorfem 2:1. Vyškov si tak pojistil druhé místo v tabulce a na vedoucí Duklu ztrácí jediný bod. Pražský lídr doma překvapivě nezvládl zápas s rezervou Olomouce a podlehl jí 0:3. Chrudim díky čtyřbrankovému představení devatenáctiletého útočníka Lukáše Maška porazila Příbram 6:3.

Po vlažnějším úvodu utkání přišla první šance až ve 14. minutě. Ovšem hned z ní dokázal Vyškov skórovat, když se po nahrávce Issy Fomby prosadil Raimonds Krollis.

Varnsdorfu se podařilo odpovědět po půl hodině hry, když se odražený míč nejprve dostal k úplně volnému Dennymu Samkovi.

Jeho střelu ještě skvěle vytáhl Jiří Borek, ale na dorážku Matyáše Vojty už reagovat nedokázal. Další trefu už první poločas nenabídl a do přestávky se tak šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Nebezpečnějším týmem po změně stran byl Vyškov. Nejprve v 56. minutě trefil po volném přímém kopu břevno Santiago Eneme. Stejný hráč měl další dobrou šanci o dvě minuty později.

Rozhodující branky se nakonec vyškovští dočkali v 79. minutě, kdy se podruhé v zápase hlavičkou prosadil Krollis a zařídil Vyškovu tři body.

Závěr zápasu poznamenala červená karta Davida Kršky, který ji uviděl po zákroku na Gembického. Vyškov tak posledních pár minut dohrával v deseti, ale vedení udržel.

Varnsdorf po třech kolech bez porážky neuspěl a je bod od sestupových příček. Přiblížil se k němu předposlední Prostějov výhrou 3:0 nad Jihlavou.

Dukla se proti Olomouci B představila poprvé bez trenéra Rady, jemuž odvolací komise snížila trest za rasistickou urážku z osmi na tři měsíce.

Mužstvo vedl asistent Vágner, domácí však nezvládli první poločas a hned třikrát v něm inkasovali. O poločase nachystali čtyřnásobné střídání, zápas už ovšem nezachránili.

Příbram se brzy ujala v Chrudimi vedení o dvě branky. Ani to však Středočechům ve velké přestřelce nestačilo, protože na hřišti začal úřadovat Mašek.

Mladý útočník překonal brankáře Melichara v každém poločase dvakrát. Skvělým výkonem zařídil výhru svého týmu, hosté v závěru už jen korigovali divoké skóre.

Třetí příčku zaručující baráž uhájilo Táborsko. K vítězství 1:0 nad sedmou Líšní mu stačila Dordičova trefa ze začátku druhého poločasu.

Srbský útočník zaokrouhlil počet svých gólů v ročníku na deset. V první polovině tabulky se drží také Vlašim, doma porazila 2:0 poslední Kroměříž.

Zbrojovka se představila na vlastním trávníku poté, co ji v týdnu převzal majitel hokejové Komety Libor Zábranský.

Část fanoušků proti dění v klubu dál protestuje. Někteří z nich pověsili na plot šály na znamení, že s podporou týmu končí.

Brno podlehlo Opavě 0:1 a místo útoku na postup je jen čtyři body nad pásmem sestupu. Obě mužstva dohrávala o deseti.

Druhá fotbalová liga – 25. kolo:

Chrudim – Příbram 6:3 (2:2)
Branky: 20., 32., 71. a 78. Mašek, 62. Řezníček, 85. Langhamer – 2. Coňk, 17. Čejka, 88. Brabec. Rozhodčí: Kvítek – Bureš, Líkař. ŽK: F. Novotný, Mašek – Čejka, Fišl, O. Novotný, Hošek. Diváci: 1070.

Vyškov – Varnsdorf 2:1 (1:1)
Branky: 14. a 79. Krollis – 31. Vojta. Rozhodčí: Kotala – Kotík, Lakomý. ŽK: Aberkane – Kubista, Samko, Zálešák. ČK: 90.+2 Krška (Vyškov). Diváci: 805.

Prostějov – Jihlava 3:0 (2:0)
Branky: 13. Ševčík, 28. Mach, 90.+4 Jaroň. Rozhodčí: Orel – Pospíšil, Malimánek. ŽK: Šimek – Lacko, Šancl. Diváci: 450.

Dukla Praha – Olomouc B 0:3 (0:3)
Branky: 7. Fortelný, 11. Israel, 32. Muritala. Rozhodčí: Ulrich – Leška, Kotalík. ŽK: Ludvíček, Vondrášek – Mikulenka. Diváci: 1541.

Vlašim – Kroměříž 2:0 (0:0)
Branky: 53. Breda, 74. Heppner. Rozhodčí: Všetečka – Černoevič, Šafránková. ŽK: Beran, Breda, Onije, Dostál – Machalík, Jaroň, Silný, Onda, Houser. Diváci: 350.

Táborsko – Líšeň 1:0 (0:0)
Branka: 53. Dordič. Rozhodčí: Starý – Novák, Zoufalý. ŽK: Svatek – Rolinek, Jeřábek, Jokovič, Tauš. Diváci: 1090.

Brno – Opava 0:1 (0:1)
Branka: 43. Srubek. Rozhodčí: Volek – Dohnálek, Mojžíš. ŽK: Šural, Kříž (trenér), Smejkal, Granečný, Zúbek (asistent) – Rezek, Blecha, Richter. ČK: 62. Smejkal, 88. Zúbek – 58. Rezek. Diváci: 2097.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články