Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Místo velkého třesku s Usykem se Fury chystá na exhibici s Ngannouem

Svět boxu čeká na super zápas, ale ten se stále oddaluje. Proč? Protože o peníze, jak známo, jde až v první řadě. Dvě velké hvězdy profiringu a současní šampioni všech nejuznávanějších organizací Oleksandr Usyk z Ukrajiny a Brit Tyson Fury se letos nestřetnou, protože se jejich manažeři neshodli na penězích.

Tyson Fury v zápase s Derekem Chisorou
zdroj: Reuters autor: Andrew Couldridge

Z Usykova tábora se ozvaly hlasy, že Fury je chamtivý a na tom také nejspíš ztroskotal i zápas s bývalým šampionem Anthonym Joshuou, k němuž Fury svého krajana vyzýval na září.

Sjednocení všech čtyř velký titulů, které se mělo uskutečnit v prosincovém zápase, se tak zatím odkládá, podle vyjádření promotérů minimálně na únor příštího roku.

Usyka nyní čeká 26. srpna v polské Vratislavi povinná obhajoba titulů WBA, WBO, IBF proti Danielu Duboisovi z Velké Británie. A Fury se 28. října střetne v Saúdské Arábii s hvězdou smíšených bojových umění MMA Francisem Ngannouem, který byl údajně jediným z mnoha oslovených, jenž přistoupil na jeho podmínky.

Slavný a v profiringu neporažený Fury, který se ve čtyřiatřiceti vrací z boxerského důchodu, umí přitáhnout pozornost. "Tenhle chlap by měl být nejtvrdší ranař na světě, ale uvidíme, jak bude reagovat, až ho trefí big GK," prohlásil s odkazem na svojí přezdívku Gypsy King.

Jeho budoucí o dva roky starší kamerunsko-francouzský soupeř nejspíš nebude mít v zápase podle pravidel boxu proti Furymu šanci, i když bývalý šampion UFC s boxem začínal a v MMA má za sebou dvacet zápasů s bilancí sedmnácti vítězství, z nichž dvanáct bylo K.O.

V Saúdské Arábii také nepůjde o žádný titul a obě organizace, pod nimiž oba bijci jsou, jim zápas povolily. Sportovní stránka jde stranou, ale tady jde hlavně o peníze a těch je v Saúdské Arábii pořád dost. Dokonce se v BBC objevila i zmínka o tom, že tam mají údajně připravených 400 milionů dolarů na jeden večer, v němž by se střetli Joshua–Wilder a Usyk–Fury.

Ovšem, proč ne, když je někdo ochoten a schopen je zaplatit...

A jak vidí exhibici mezi Furym a Ngannouem bývalý mistr světa v profiboxu Lukáš Konečný? "Když je to podle pravidel boxu, tak si s ním bude Fury v ringu dělat, co chce a sundá ho – pokud se teda nedomluví jinak," naznačuje jasně, že sportovní stránka je tady v tom případě až na druhém místě.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články