Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Joshua jeho výzvu nepřijal. Fury se tak o boxerský pás utká s jiným Britem Chisorou

Britský boxer Tyson Fury bude obhajovat titul mistra světa v těžké váze organizace WBC proti krajanovi Dereku Chisorovi. Zápas se uskuteční na fotbalovém stadionu Tottenhamu, a to v sobotu 3. prosince. Původně zamýšlený soupeř Anthony Joshua nabídku nepřijal.

Tyson Fury se raduje po výhře nad Deontayem Wilderem
zdroj: ČTK/AP/ autor: Isaac Brekken

Fury měl původně v tomto termínu boxovat s jinou britskou hvězdou Anthonym Joshuou, bývalý šampion organizací WBA, WBO, IBF a IBO však na výzvu k zápasu nakonec nepřistoupil.

Čtyřiatřicetiletý Fury a o čtyři roky starší Chisora se spolu utkají už potřetí. Oba předchozí zápasy v letech 2011 a 2014 vyhrál Fury, který má v profesionálním ringu bilanci 32 vítězství a jedna remíza

Naposledy boxoval v dubnu, kdy ve Wembley knokautoval v 6. kole krajana Dilliana Whytea a obhájil titul WBC. Pak oznámil konec kariéry, ale své rozhodnutí od té doby opakovaně změnil.

Nyní kromě zápasu proti Chisorovi oznámil, že chystá zápas s Ukrajincem Oleksandrem Usykem, který má v držení mistrovské pásy WBA, WBO a IBF.

Chisora absolvoval dosud poslední zápas v červenci, kdy zdolal Bulhara Kubrata Puleva. Bilanci má 33 výher a 12 porážek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články