Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
AZ-kvíz tentokrát s Fortunou

Vánoční program biatlonistů: Pilování střelby i v Novém Městě. Kam míří Davidová s Krčmářem?

Program Světového poháru v biatlonu "přerušuje" vánoční přestávka. Kolotoč elitního seriálu se zase rozeběhne začátkem ledna, kdy bude do startu očekávaného světového šampionátu v Novém Městě na Moravě zbývat už jen zhruba měsíc. A pak to pojede jako na drátkách. Jak se bude připravovat česká reprezentace? Přímé přenosy a zpravodajství ze SP v biatlonu sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Většina českého týmu se hodlá chystat právě v Novém Městě na Moravě, což je výhodné, protože si tak může zvyknout na podmínky v dějišti únorového mistrovství světa. Areál je navíc vylepšený a zrekonstruovaný.

"Samozřejmě se vrátíme z nadmořské výšky, takže je tam nějaká aklimatizace tři dny. Pak pozvolně začneme trénovat," vypočítával v rozhovoru pro ČT sport trenér Michael Málek během třetí zastávky Světového poháru v Lenzerhiede.

Čeští biatlonisté na první stupně vítězů v sezoně čekají. V elitní desítce skončili zatím čtyřikrát a nejlepším výsledkem bylo nedělní osmé místo Michala Krčmáře v závodu s hromadným startem v Lenzerheide.

"Podmínky v Česku nejsou tak ideální jako ve Švýcarsku, sníh trochu zmizel, což je škoda. Budeme muset využít areálu v Novém Městě, kde začneme pilovat střelbu a trochu víc do toho šlapat, co se týče střelecké části," vytyčil prioritu Málek spolu se sportovním ředitelem Ondřejem Rybářem.

Právě podle něj musí reprezentanti během vánoční přestávky zapracovat hlavně na přesnosti a rychlosti střelby.

"Někteří odjedou dvacátého a budou tam do svátků, Michal Krčmář se bude vracet a pak má exhibici na Schalke," doplnil Málek s tím, že v německém Gelsenkirchenu doplní Krčmáře česká jednička Markéta Davidová.

Krčmářovi patří v průběžném pořadí SP 21. místo. "Ostatní kluci máme nástup šestadvacátého do třicátého, kdy máme společné soustředění. Střelnici budeme zkoušet za umělého osvětlení, takže doufáme, že se nám povede něco doladit ještě," dodal Málek.

Nejlepší českou ženou je v SP je momentálně osmnáctá Tereza Voborníková. Davidová je právě vinou horší střelby třiadvacátá.

"S tréninkem začneme hned tento týden. Předtím si ale musíme trochu orazit. Navážeme na práci, kterou jsme dělali předtím. Některé závodnice odjedou do Nového Města, některé zůstanou v Jablonci a pak přejedou, takže budeme trochu rozdělení," popsal trenér biatlonistek Egil Gjelland.

Světový pohár se rozjede 4. ledna příštího roku tradičně v německém Oberhofu sprintem mužů. Poté bude následovat Ruhpolding a konec ledna obstará italská Anterselva. Divácké šílenství na mistrovství světa ve Vysočina Areně začne 7. února.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články