Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Minule bylo v Canmore minus třicet, vzpomíná Davidová. Co teď Češky potkalo před sprinty?

Světový pohár v biatlonu čeká finálový podnik sezony. Zároveň se jedná o druhou štaci v "zámořském tandemu". Po Soldier Hollow ve Spojených státech se reprezentanti přesunuli do kanadského Canmore, který má daleko malebnější panoramata. A hned sprint závodnic může přinést dramatickou podívanou. Část klání lze sledovat kombinovaně s fotbalovým studiem od 17:20 na ČT sport, celý přímý přenos nabídne ČT sport Plus.

Nejlepší vzpomínky na kanadské středisko má Markéta Davidová, která minulý týden v Soldier Hollow vyrovnala devátým místem ve stíhačce svoje sezonní maximum.

Sedmadvacetiletá reprezentantka si oproti sprintu polepšila o dvě místa, o ještě lepší umístění ji připravily dvě chyby na střelnici.

Česká jednička tak pronikla v elitním seriálu do první desítky podruhé v sezoně. Pošesté si také ve stíhacím závodě vylepšila umístění oproti startu.

"Teď bude důležité nabrat nějaké síly. Řešíme časový posun, cestování a ještě nálož dalších závodů v krátkém čase. Uvidíme, jak to zvládneme," hlásila Davidová ještě před příjezdem do Canmore.

To ještě netušila, že je tam z buněk vyžene požární alarm, s týmovými kolegyněmi bude čekat na příjezd velkého kontejneru, kde mají své vybavení, a aby toho nebylo málo, nejezdily ani autobusy pro přesun z tréninků...

Do Canmore se český tým přesunul den po skončení závodů v Utahu. Na palubě letounu Embrearer překonala reprezentace 1200kilometrovou vzdálenost. Z Calgary poté musela přejet autem do hodinu vzdáleného Canmore.

Ve středisku brala Davidová před pěti lety jednu ze svých deseti medailí v SP. Tehdy to byla stříbrná za zkrácený individuál.

"Vzpomínek moc nemám, bylo minus třicet stupňů a buď jsme všechny zamrzly, nebo jsme nevycházely mimo závody ven. Nakonec se tu jely jen dva (individuály a štafety, sprinty byly kvůli mrazům zrušeny, pozn. red.)," vybavila si Davidová v rozhovoru pro ČT sport.

"Na tu medaili si pamatuju a bylo to super. Areál je trochu jiný, než byl, ale ty tratě asi nejsou tak moc těžké," doplnila. Canmore Nordic Centre je mimochodem areál původně postavený pro olympijské hry v roce 1988.

PŘIPOMEŇTE SI stříbro Markéty Davidové z Canmore:

Je nám líto, video expirovalo.
Davidová skončila druhá ve vytrvalostním závodě v Canmore

Ale ještě k poslednímu závodu předchozího dílu SP. Bezchybný střelecký výkon ve stíhačce v Soldier Hollow předvedla Tereza Voborníková, která se posunula o čtyři místa na 12. příčku.

Lucie Charvátová doběhla po čtyřech trestných kolech sedmadvacátá a Jessica Jislová obsadila po stejné bilanci 44. místo. Kristýna Otcovská se do stíhačky nekvalifikovala jen o dvě pozice.

Tentokrát by měly být teploty ke startovnímu poli daleko milosrdnější, předpověď hlásí šest stupňů nad nulou.

V čele průběžného pořadí disciplíny je Norka Ingrid Tandrevoldová, která ovládla dva sprinty v ročníku. Stejný počet mají i Francouzky Lou Jeanmonnotová a Justine Braisazová-Bouchetová, mistryní světa je Julie Simonová. Přímé přenosy a zpravodajství sledujte na ČT sport.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články