Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Postup z druhého místa. České basketbalistky jsou na ME 3x3 v play-off

České basketbalistky na mistrovství Evropy ve hře 3x3 v Jeruzalémě v základní skupině A porazily Ukrajinu 21:17 a už s jistotou postupu do play-off prohrály s Francií 10:20. Ve čtvrtek se výběr ve složení Kateřina Galíčková, Alžběta Levínská, Anna Rylichová a Karolína Šotolová utká s vítězkami skupiny C Litevkami.

Utkání Česko – Francie v basketbalu 3x3
zdroj: Facebook 3x3cz.basketball

Jistotu postupu do play-off měly Češky už po prvním utkání, protože Ukrajinky předtím podlehly Francii 10:19. Nad Ukrajinkou vedly už o osm bodů, soupeřky závěr zdramatizovaly, ale zápas ukončila 88 sekund před vypršením desetiminutové hrací doby dvoubodovým pokusem Karolína Šotolová.

Osmi body a pěti doskoky se pod výhru podepsala Kateřina Galíčková i přesto, že se potýká s nemocí a druhý duel při jistotě čtvrtfinále vynechala.

"Určitě to nebyl lehký zápas, věděly jsme, že Ukrajinky do toho půjdou za každou cenu naplno a budou nás chtít porazit. Praly se o každý míč, my jsme se snažily prát s nimi. Jsem ráda, že to vyšlo, i když to nebylo tak snadné," řekla Rylichová.

S Francouzkami, stříbrnými medailistkami z červnového mistrovství světa ve Vídni a světovými šampionkami z loňska z Antverp, držela trojice Levínská, Rylichová a Šotolová ještě ke konci 5. minuty nerozhodný stav 5:5. Potom ale soupeřky devítibodovou šňůrou zlomily odpor oslabených Češek, které tak postoupily z druhého místa.

"Hrát prakticky celou dobu ve třech je opravdu hodně těžké, protože za mě jsou Francouzky asi nejlépe kondičně připravený tým ze všech na světě a na celém okruhu. Člověk se snaží šetřit síly, kde může. Bylo to hodně složité, snažily jsme se s nimi držet krok, vydržely jsme pět minut, ale ony byly lepší," uvedla Šotolová.

Mistrovství Evropy v basketbalu 3x3 v Jeruzalémě:

Ženy: Česko – Ukrajina 21:17, Česko – Francie 10:20.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články