Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 1978: ČSSR - SSSR

Čeští basketbalisté na ME 3x3 postoupili do čtvrtfinále

Čeští basketbalisté v základní skupině B na mistrovství Evropy ve hře 3x3 v Jeruzalémě prohráli s Litvou 13:21 a porazili Německo 20:18. Tým ve složení Kevin Týml, Matěj Snopek, Michal Svojanovský a Dominik Žák díky následné výhře Litvy nad Německem 21:13 postoupil do čtvrtečního čtvrtfinále, v kterém se od 9:45 utká s vítězem skupiny D Lotyšskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentanti postoupili na basketbalovém ME 3x3 do čtvrtfinále

Výhru Litvy zařídil osmi body Marijus Užupis, který se stal nejlepším střelcem zápasu díky dvoubodové střele dvě minuty a 58 sekund před vypršením desetiminutové hrací doby po dosažení hranice 21 bodů. Na české straně si připsal šest bodů Týml a o jeden méně Svojanovský.

"Bylo to hodně rozkouskované, byly tam problémy s tabulí. My jsme se moc nedokázali vypořádat s fyzickou hrou jejich nejvyššího hráče Pukelise. Spoléhali jsme na dvojky, nepadlo nám, tak se nedá nic dělat," zhodnotil Svojanovský.

V souboji s Němci Češi udrželi dobře rozehraný vyrovnaný zápas a po šesti bodech si připsali Svojanovský, Týml i Žák. "Byl to těžký zápas, ale šli jsme do toho s tím, že je to naše jediná šance, jak postoupit do čtvrtfinále. Zvládli jsme to dobře, i když v těžké koncovce, a ukázali jsme, že máme dobrý tým," uvedl Žák.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články