Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

ME v 3x3 basketbalu pro české týmy skončilo

České výběry v basketbalu 3x3 vypadly na ME ve čtvrtfinále. Muži prohráli v Jeruzalémě s olympijskými vítězi z Tokia Lotyši 11:17. Ženy podlehly Litvě 14:21.

Čeští basketbalisté 3x3 na Evropských hrách
zdroj: 3x3.cz.basketball

Český tým Kevin Týml, Matěj Snopek, Michal Svojanovský a Dominik Žák nasbíral už za osmdesát sekund pět faulů, což se mu nakonec vymstilo. Ještě v páté minutě držel nerozhodný stav 5:5, ale Lotyši zlomili odpor pětibodovou šňůrou. Češi ještě snížili na 8:11, ale soupeř si výhru pohlídal.

Nejlepším střelcem českého týmu byl se čtyřmi body Svojanovský, po třech dali Snopek s Týmlem. "Soupeř byl zkušenější, ale chyběl nám boxout. Nebrali jsme na záda a Lotyši pak měli jednoduché druhé šance a z toho nám dali lehké body. Pak trefili dvě trojky, což prakticky rozhodlo zápas. Lotyši měli dobrou obranu, takže nešlo využít našich dobrých nájezdů a bylo složité si vytvářet pozice," řekl Týml.

Je nám líto, video expirovalo.
České výběry na ME v basketbalu 3x3 končí

Ženy ve složení Kateřina Galíčková, která vynechala středeční druhý zápas ve skupině kvůli nemoci, Alžběta Levínská, Anna Rylichová a Karolína Šotolová ve čtvrté minutě vedly 10:5. Lotyšky však přitvrdily a skóre otočily. Výhru Lotyšska řídila osmi body a šesti doskoky Giedre Labuckieneová. Za poražené daly po čtyřech bodech Levínská s Rylichovou a po třech Galíčková se Šotolovou.

"Po dobrém začátku jsme měly výpadek bodů a Litva to trestala. Měly jsme spoustu faulů a potom se hraje špatně, když jsme měly už desátý faul a soupeřky mají dvě šestky a ještě míč. Bojovaly jsme až do konce, i když se to nepovedlo. Ale jsem na holky pyšná, protože jsme to zvládly dobře. Jsme ve druhé čtyřce a pro nás je to i tak úspěch. Dnes jsem se cítila mnohem lépe, včera to bylo hodně bolavé," prohlásila Galíčková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články