Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nitra na domácím hřišti nedopustila překvapení proti Přerovu

V předehrávce 3. kola Snapbacks ligy amerického fotbalu zvítězili hráči Nitry Knights na domácím hřišti nad Přerovem Mammoths 33:7. Přerovskému týmu se nepodařilo navázat na překvapivou výhru z předchozího kola proti Znojmu, když se trápil především v útoku.

Utkání Nitra Knights – Přerov Mammoths
zdroj: caaf.cz autor: Tomáš Jarušinský

Zápas mezi Knights a Mammoths měl speciální náboj pro loňského nejužitečnějšího hráče soutěže Američana Tyrona Clarka. Ten loni oblékal dres Přerova, ale před letošní sezonou zamířil do Nitry.

Clark byl u prvního většího momentu zápasu, když se při odkopu Přerova omylem dotkl odskakujícího míče, který dokázal zalehnout jeden z hráčů Mammoths.

Útok hostů dostal dobrou startovací pozici na hřišti, ale útočné snažení skončilo pouze neúspěšným pokusem o field goal.

Na začátku zápasu se oba útoky nedokázaly prosadit přes dobře hrající obrany. K prvnímu touchdownu zápasu výrazně pomohla nedisciplinovanost obrany Mammoths, která kvůli faulům posunula útok Knights k blízkosti vlastní endzóny.

Domácí dokázali fauly soupeře potrestat a quarterback Boris Bútora našel přesně Mária Bíru, který otevřel skóre. Potvrzení kopem z nohy Gorazda Lazoríka skončilo pouze na tyčce, a tak skóre bylo 6:0 pro domácí.

Obrana Mammoths se ani poté nevyvarovala faulů, které posunuly útok Nitry k endzóně. Ze vzdálenosti jednoho yardu se do endzóny prorval Patrik Klementovič.

Důrazný running back Knights se prosadil do poločasu ještě jednou, když mu výbornou pozici na hřišti předtím připravil dlouhým během přes polovinu hřiště Lukáš Kreškóci. Knights tak zakončili první poločas s vedením 20:0.

Na začátku třetí čtvrtiny se Mammoths pokusili zaskočit soupeře krátkým kickoffem, ale hráči Nitry byli připravení a útok mohl začít již na polovině hřiště.

Útok Knights se dokázal probojovat k endzóně, kde si přichystal trikovou akci. Ľuboš Paprčka po rozehrání převzal míč od Bútory, ale místo běhu nasměroval přihrávku do endzóny na Mária Bíru, který si připsal druhý touchdown zápasu.

Útok Mammoths se nedokázal v průběhu zápasu pořádně prosadit. Na postu quarterbacka se pravidelně střídali Michal Stoklásek a hrající hlavní trenér Radim Dohnal.

Za stavu 27:0 našel pas Dohnala pouze ruce obránce Filipa Fintora, kterému již nic nebránilo v cestě do endzóny a navýšil skóre na 33:0.

Nejlepší útočný pokus si Mammoths schovali až na závěr zápasu. Stoklásek nejprve posunul útok dlouhým passem na Květoslava Kučeru a následně na Martina Hejče.

Ze vzdálenosti dvou yardů si poté našel cestu running back Petr Tomaník. Mammoths tím ovšem pouze kosmeticky upravili skóre na konečných 33:7.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články