Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Na MS v aerobiku se rozehrál souboj o nejúspěšnější účastnici a k obhajobě titulu má našlápnuto Prokopová

V Gentu začalo mistrovství světa ve sportovním aerobiku. Česká výprava se chce maximálně přiblížit přívalu titulů z loňského šampionátu v Ostravě a dosavadní semifinálové výsledky toto odhodlání podporují.

Už v semifinálové fázi se začíná rozhodovat boj o to, kdo bude vůbec nejúspěšnějším účastníkem mistrovství. O nejvyšší počet nejcennějších kovů usilují Tereza Miková a Eva Matějovičová. Spolu mohou získat medaile ve dvou různých disciplínách. Klíčový proto bude jejich souboj v individuální soutěži žen mládeže.

Na domácím šampionátu byla úspěšnější Miková. V prvním kole a semifinále v Belgii se vystřídaly a zatím se na první místo řadí Matějovičová. Výsledek sobotního finále je však ve hvězdách.

"Předávají si hodně. Každá má něčeho víc a snaží se to jedna od druhé odkoukat. Žene je to vpřed," popsala inspirativní sílu konkurence trenérka Veronika Buriš.

Do výsledku pochopitelně mohou promluvit výrazně také soupeřky. V první řadě Belgičanky, ale třeba také Australanky či reprezentantky Nového Zélandu.

V hlavní kategorii žen se ovšem k překvapení neschyluje. Největší favoritka, obhájkyně loňského titulu Viktorie Prokopová, předvedla v semifinále výtečný výkon.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články