Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Srdce v hokeji

Kowal se s volejbalisty Jihostroje rozloučil titulem a míří zpět do Polska

Trenér Andrzej Kowal po zisku mistrovského titulu s volejbalisty Českých Budějovic v klubu končí. U týmu Jihostroje třiapadesátiletý Polák strávil jedinou sezonu, kterou ve čtvrtek završil zlatou medailí po výhře ve finálové sérii s loňskými šampiony Lvy Praha. Deníku potvrdil, že to byl jeho poslední zápas. Vrátí se do vlasti a měl by převzít Lubin. Nového kouče budou mít v příští sezoně i poražení finalisté Lvi.

Andrzej Kowal
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

"Cíl byl vyhrát titul, jsme šťastní. Nezačali jsme sezonu dobře, ale důležité je, jak jsme ji zakončili. A konec je nejlepší, jaký mohl být. Bylo to úžasné. Před sezonou jsem netušil, že může být atmosféra jako dnes," řekl Kowal a chválil vyprodanou českobudějovickou arénu s více než 2500 bouřícími fanoušky.

Než loni Jihostroj převzal, vyhrál jako trenér třikrát polskou ligu s týmem Asseco Resovia (v letech 2012, 2013 a 2015).

Je nám líto, video expirovalo.
Dramatický závěr finále mezi Českými Budějovicemi a Lvy Praha

Čtvrteční duel byl loučením také pro argentinského kouče Pražanů Juana Manuela Barriala. Po loňském zlatu má tentokrát stříbrnou medaili. "Na ty dva roky budu vzpomínat. Byli jsme mistři, nyní vicemistři, postoupili jsme do play-off Ligy mistrů. Samozřejmě jsem hodně smutný, protože jsem snil o tom, že budu dvojnásobným mistrem, ale to se nestalo," uvedl po čtvrtém finále.

Kdo povede v příští sezoně finalisty posledního ročníku extraligy, zatím není jasné. Nového kouče ale už má Dukla Liberec. Poprvé se na lavičku armádního klubu posadí zahraniční trenér. Nástupcem Martina Demara bude pětačtyřicetiletý Ital Alessandro Lodi.

Liberečtí volejbalisté byli v základní části třetí, ale závěr sezony se jim nevydařil. V Českém poháru se nedostali do Final Four a v extraligovém čtvrtfinále prohráli 0:3 na zápasy s Příbramí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články