Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Aquatlon MČR České Budějovice

Přindiš upíná zraky ke kayakcrossu. Připravovat se chce na rozdíl od Prskavce na Réunionu

Cesta na olympijské hry vede pro Víta Přindiše zřejmě přes kayakcross. Pro zimní přípravu tak český kajakář chce zamířit na Réunion – na rozdíl od trenéra Jiřího Prskavce staršího i jeho syna. Aktuálně ale řeší zejména zranění mezižeberního svalu, které si způsobil během finále SP v Paříži.

Vít Přindiš
zdroj: facebook.com/Vít Přindiš

Přindiš měl v Paříži problémy několik dní a vyvrcholilo to ve finále kayakcrossu. "Jeli jsme první dvě branky, najednou jsem cítil rupnutí v boku, cítil jsem obrovskou bolest při každém záběru," vzpomínal. Zvolnil a dojel čtvrtý. "Bál jsme se eskymáka, naštěstí jsem ho dal v pohodě. Pomohli mi z lodi, fyzio mi to zatejpovala a hned mě poslala na vyšetření," přiblížil.

Lékaři odhalili, že má natržený mezižeberní sval, který navíc poškodil kost na žebru. "Chodím na injekce, snaží se mi urychlit hojení. Z dovolené jsem musel jezdit do Prahy," řekl vítěz letošního ročníku SP.

Za tři týdny by měl odjet s reprezentací na soustředění do Paříže, ale kdyby ještě neměl zranění doléčené, tak ho vynechá. Poslední týdny ho bolely i běžné činnosti, jako převalení v posteli nebo kýchání. "Dneska se cítím výrazně líp. Doufám, že je to na dobré cestě," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Přindiš v Paříži bojoval ve finále

Už ví, že v konkurenci Prskavce se ve slalomu neprosadí na OH do Paříže. Proto se chce zaměřit na kayakcross, který bude mít za necelý rok pod pěti kruhy premiéru. Chce si vylepšit vybavení a věnovat tomu i víc v tréninku. A na Réunionu k tomu mohou být v zimě výborné podmínky.

"Réunionská trať je oficiální olympijské centrum. Předělávají to, mají novou rampu, 40 nových plastových lodí, budou otvírat minimálně jednu hodinu denně na kros. To zázemí je fantastické," vysvětloval, proč na 90 procent znovu zvolí pro zimní soustředění tuto destinaci.

Chce tam v lednu vyrazit na šest až sedm týdnů a vedle kayakcrossu se připravovat také ve slalomu. Měla by tam být skupina českých závodníků. "Úplně sám bych tam nejel. Připojil bych se k někomu na silové tréninky. Pro tréninky krosu na vodě by bylo nasnadě připojit se do větší skupiny i zahraničních závodníků. Pro mě Austrálie ze spousty důvodů není tak výhodná," vysvětloval.

Vít Přindiš
zdroj: Facebook.com / Vít Přindiš

Jediný důvod, proč ještě Austrálii úplně nezavrhl, je trenér Prskavec. "Myslím, že ve slalomu už jsem se na nějakou úroveň dostal, dokážu si těch pár týdnů uřídit sám. V krosu Jířa říká, že moc neporadí," poznamenal.

Více tréninkových hodin v kayakcrossu by mu mělo dát větší jistotu v plastové lodi, chce také zesílit a naučit se jinak přemýšlet o závodě než ve slalomu. "Občas musím zabojovat spíš s ostatními než s tou vodou. Já jsem na startu krosu výrazně nervóznější než ve slalomu. Jsem plný očekávání toho, co se stane," svěřil se.

V tréninkových jízdách chce najít strategii, která mu pomůže k úspěchu v kontaktních závodech. V kayakcrossu je pro něj olympiáda zatím daleko. Musí uspět v domácí nominaci, kde má dobrou pozici, a pak je nezbytné, aby Česko získalo jedno ze tří míst pro specialisty při červnové olympijské kvalifikaci v Praze.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články