Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Univerzitní dvojboj o zlato. Basketbalisté i tenisový debl postoupili do finále

Jistou medaili do české sbírky na Letních univerzitních hrách v Čcheng-tu přidají dvojice tenistů Victor Sklenka a Jan Jermář i výběr basketbalistů. Deblový pár dokázal po prohraném prvním setu otočit stav semifinále ve svůj prospěch a nakonec švýcarské soupeře zdolat 2:1. O zlato si zahrají i basketbalisté, kteří si skalpem 85:68 zajistili šanci po třiceti letech urvat pro týmový sport na univerziádě nejcennější kov.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté i tenisový debl si v Číně zahrají o titul

Po těsném postupu do semifinále čeští basketbalisté již nenechali nic náhodě. Již po úvodní desetiminutovce vedli nad svými soupeři z Argentiny dvouciferným rozdílem 23:10. Vysokoškolskému výběru se na turnaji konečně povedlo prolomit střelecký půst a v koncovce se tak mohli radovat z jednoznačné výhry 85:68.

"Myslím si, že můžeme vyhrát. Jsme nejlepší tým co se týče party a srdíčka. Před touto kulisou se to navíc hraje samo," věří svým spoluhráčům rozehrávač Vojtěch Sýkora.

Po třiceti letech tak budou basketbalisté usilovat o titul z Letních univerzitních her v kolektivním sportu. Naposledy se zlato podařilo vybojovat fotbalistům v Buffalu v roce 1993.

Šanci pověsit si na krk nejcennější kov mají po dramatickém obratu i tenisové duo Victor Sklenka a Jan Jermář. Švýcary po nevydařeném první setu porazili nakonec v tie-breaku. Ve finále nastoupí proti dvojici z Tchajwanu. "Proti jednomu jsem hrál i singla, takže vím, co od něj čekat," prozradil Jermář.

"Jsme tady za Českou republiku. Holky nás neskutečně podporovaly, stejně jako čeští fanoušci, kteří se přišli dnes podívat. Dodalo nám to takovou pozitivní energii. Do finále jdeme na sto procent pro zlato," doplnil Sklenka.

Český rekord v pátek na univerziádě zaplaval Ondřej Gemov, v závodu na 200 metrů motýlek dohmátl v čase 1:56,91. Stačilo to na páté místo. Univerziáda skončí v úterý.

Zatím má česká výprava v Číně sedm medailí s bilancí dvou zlatých, jedné stříbrné a čtyř bronzových. Už nyní tak co do počtu cenných kovů tým vyrovnal předchozí univerziádu v Neapoli 2019, kde měli Češi sbírku 2-2-3.

Zdroj
ČT sport, ČAUS, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články