Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Bejlek je v Madridu v osmifinále, Vondroušová prohrála

Osmnáctiletá Sára Bejlek pokračuje na turnaji v Madridu ve vítězném tažení. Ve třetím kole porazila česká tenistka 6:3, 6:1 Američanku Ashlyn Kruegerovou a postoupila do osmifinále. Její další soupeřkou bude Jelena Rybakinová z Kazachstánu. Naopak se nedařilo wimbledonské vítězce Markétě Vondroušové. A po prohře 5:7, 1:6 s šestnáctiletou Ruskou Mirrou Andrejovovou se s turnajem loučí. 

Je nám líto, video expirovalo.
Bejlek a Menšík slavili v Madridu výhru

Bejlek do turnaje v Madridu postoupila z kvalifikace a v prvním kole si na šestý pokus připsala premiérovou výhru na WTA Tour.

Na vítězství nad Annou Blinkovovou navázala triumfem nad další Ruskou Annou Kalinskou a nezastavila ji ani Kruegerová.

Bejlek, které v žebříčku patří 136. místo, získala v prvním setu rozhodující brejk na 4:2 a ve druhé sadě už měla jasně navrch.

V osmifinále prestižního podniku tak vyzve předloňskou wimbledonskou vítězku a světovou čtyřku Rybakinovou.

Vondroušová nezačala zápas s Andrejevovou dobře, prohrávala 0:3 a 1:4, ale pak získala převahu a otočila na 5:4. Jenže když v jedenáctém gamu již počtvrté ztratila servis, už se do hry nedostala.

Mladičká Ruska tak po Lindě Noskové vyřadila další českou hráčku. Vondroušová nabídla soupeřce 12 brejkbolů a jen pět odvrátila.

Patnáctou výhru přidala do vítězné šňůry Danielle Collinsová. Americká šampionka z předchozích turnajů v Miami a Charlestonu předvedla úspěšný obrat proti Rumunce Jaqueline Cristianové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články