Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Snažila jsem se být agresivnější než v předchozích zápasech, uvedla Krejčíková po postupu

Sama cítí, že se na Australian Open zlepšuje každým zápasem. Dobrou formu potvrdila Barbora Krejčíková také v osmifinále, ve kterém po obratu vyřadila šestnáctiletou Rusku Mirru Andrejevovou po setech 4:6, 6:3 a 6:2. Postupem do čtvrtfinále v Melbourne vyrovnala předloňské maximum a v dalším kole narazí na Bělorusku Arynu Sabalenkovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková otočila na AO duel s Andrejevovou a je ve čtvrtfinále

"Jsem ráda, že jsem to zvládla. Cítila jsem se dobře. Hrála jsem stabilní tenis, dobře jsem podávala a snažila se být agresivnější než v předchozích zápasech. Myslím, že jsem se v průběhu utkání zlepšovala," uvedla Krejčíková.

Vítězka Roland Garros z roku 2021 otočila letos v Melbourne už potřetí nepříznivý stav. Po prohraném prvním setu s Andrejevovou komunikovala s členy svého týmu. "Mluvili jsme tak trochu o všem. Cítila jsem, že hraju dobře, ale důležité body jsem nezískávala na svou stranu," líčila Krejčíková.

Osmadvacetiletá tenistka z Ivančic byla ve čtvrtfinále Australian Open dosud jen před dvěma lety. Porovnávat obě cesty nechtěla. "To poslední čtvrtfinále si tady už moc nepamatuju. Letos je nový rok a jiný turnaj. Jdu postupně dál a snažím se bojovat o každý míč," uvedla.

Stále bojuje také o úspěch ve čtyřhře. V pondělí ji čeká s Němkou Laurou Siegemundovou osmifinále proti americko-ruské dvojici Emma Navarrová, Diana Šnajderová. "Myslím, že právě díky deblům jsem začala hrát svůj top tenis. Cítím, že je to mou součástí a součástí mé hry. Užívám si, jak to teď je, a dokud si to budu takto užívat, budu hrát soutěže, které se rozhodnu hrát," doplnila.

V úterý narazí ve čtvrtfinále dvouhry na Bělorusku Sabalenkovou. Se světovou dvojkou a úřadující šampionkou má zatím negativní skóre 1:5. Přestože s ní prohrála poslední tři zápasy, loni ji také porazila ve čtvrtfinále turnaje v Dubaji. "Bude to složité. Aryna hraje dobře a má to tu ráda. Čekám, že to bude těžké, ale i já se každý zápas zlepšuji a na toto utkání se těším," dodala Krejčíková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články