Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIM Speedway Grand Prix Chorvatsko

Alcaraz na "Sunshine Double" nedosáhne, ve čtvrtfinále v Miami ho vyškolil Dimitrov

Šance Carlose Alcaraze na prestižní "Sunshine Double", tedy vítězství na betonech v Indian Wells a Miami v jedné sezoně, vyhasla. Španělský tenista v Miami prohrál čtvrtfinále s Bulharem Grigorem Dimitrovem 2:6, 4:6.

Je nám líto, video expirovalo.
Alcaraz prohrál v Miami s Dimitrovem

Dimitrov nedal druhému hráči světa šanci a v prvním i druhém setu si vypracoval vedení 4:1. Dvaatřicetiletý Bulhar zaznamenal 24 vítězných úderů a Alcaraze dokázal v pátém vzájemném utkání zdolat podruhé.

"Hrál neuvěřitelně, víceméně dokonale," smekl Alcaraz. "Jsem z toho rozladěný, protože mě vyškolil jak třináctiletého kluka. Bylo to šílené. Trenérovi jsem při zápase říkal: Nevím, co dělat. On nemá slabinu..." dodal.

V semifinále Dimitrov narazí na Alexander Zvereva z Německa, druhou dvojici tvoří v repríze loňského finále obhájce titulu Daniil Medvěděv z Ruska a Ital Jannik Sinner, který ve čtvrtfinále vyřadil Tomáše Macháče.

Alcaraz našel přemožitele po devíti zápasech a přišel o šanci získat tzv. "Sunshine Double". Posledním tenistou, jenž v jedné sezoně ovládl Masters v Indian Wells i v Miami, je Švýcar Roger Federer z roku 2017.

Collinsová zametla s Alexandrovovou a je ve finále

V semifinále ženské dvouhry si Danielle Collinsová poradila 6:3, 6:2 s Jekatěrinou Alexandrovovou z Ruska. Američanka, která po sezoně ukončí kariéru, ve finále nastoupí proti Jeleně Rybakinové z Kazachstánu a bude usilovat o třetí titul v kariéře a první od roku 2021.

Rybakinová, jež loni ve finále v Miami padla s Petrou Kvitovou, v semifinále udolala 6:4, 0:6, 7:6 trojnásobnou šampionku Victorii Azarenkovou z Běloruska. Rybakinová si bilanci v sezoně vylepšila na 22 výher a tři porážky a zahraje si o třetí letošní a celkově osmý titul.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):

Muži:
Dvouhra – čtvrtfinále: Dimitrov (11-Bulh.) – Alcaraz (1-Šp.) 6:2, 6:4.

Ženy:
Dvouhra – semifinále: Collinsová (USA) – Alexandrovová (14-Rus.) 6:3, 6:2, Rybakinová (4-Kaz.) - Azarenková (27-Běl.) 6:4, 0:6, 7:6 (7:2).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články