Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Stolní tenistky Hodonína se poprvé dostaly do semifinále Ligy mistryň

Stolní tenistky Hodonína postoupily poprvé v historii do semifinále Ligy mistryň. V sobotní odvetě čtvrtfinále v Metách české šampionky oplatily loňskému finalistovi porážku 1:3 z úvodního domácího utkání a poté ve Francii ovládly takzvaný zlatý zápas.

Je nám líto, video expirovalo.
Hodonínské stolní tenistky zapsaly v Métách slavný triumf

Hodonín v Metách vyhrál 3:1 díky dvěma bodům Japonky Sakury Moriové a jednomu vítězství Karin Grofové. Stejné hráčky nasadil trenér Jaroslav Mikeska i do zlatého utkání, v němž se za vyrovnaného stavu dvojzápasu hrají duely na jednu sadu. Postupuje pak tým, který vyhraje dva sety.

Moriová nejprve porazila 11:9 Marii Tajlakovovou a postupovou radost jihomoravského celku odstartovala Grofová výhrou 11:4 nad Pauline Chasselinovou. "Už po prvním utkání u nás jsem říkal, že výsledek 1:3 byl hodně krutý a úplně neodrazoval poměr sil. Minimálně dva body jsme získat měli. A myslím, že se to ukázalo i teď, když jsme dokázali v odvetě vyhrát," uvedl hodonínský trenér Mikeska.

"Věřili jsme, že se do zlatých setů můžeme dostat. Sakura to skvěle rozehrála, dokázala otočit s Tajlakovovou z 1:6 a set vyhrála. A Karin jsem hodně věřil, protože ona tyhle klíčové momenty umí. Holky podaly neuvěřitelný výkon a zaslouženě jsme postoupili," řekl kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články