Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Oba české týmy prošly na ME družstev ve stolním tenisu do osmifinále

Oba české týmy na mistrovství Evropy družstev ve stolním tenisu v Malmö postoupily do osmifinále. Ženy vyhrály i podruhé, po pondělním vítězství 3:1 nad Slovenskem zdolaly hladce 3:0 Nizozemsko a ovládly skupinu E. Muži po těsné prohře s favorizovanými domácími Švédy udolali Italy 3:2. Dva body získal Lubomír Jančařík, rozhodující pak Pavel Širuček.

Hana Matelová
zdroj: ČTK/AP

Hana Matelová zahájila duel s papírově nejslabším týmem skupiny výhrou 3:1 nad Tanjou Helleovou.

"Byl to důležitý zápas, protože jsme věděly, že potřebujeme k postupu z prvního místa uhrát dva body. Nechtěla jsem, aby Zdenka (Blašková) hrála pod velkým tlakem za nepříznivého stavu," uvedla Matelová. "Mohlo to být klidně 3:0, měla jsem setbol v prvním setu, na druhou stranu měla zase ona setbol ve čtvrtém," dodala.

Blašková poté bez ztráty setu porazila Men Shuohan a přidala rozhodující druhý bod. Kateřina Tomanovská utkání uzavřela vydřeným pětisetovým vítězstvím nad Emine Ernstovou.

"Jsem opravdu moc spokojená. Skupina byla taková, že nám dávala šanci bojovat o první místo a lepší výchozí pozici při losu pro osmifinále. To se nám podařilo, takže máme radost," komentovala dosavadní vystoupení trenérka ženského týmu Renáta Štrbíková.

Čeští reprezentanti v souboji o postupové druhé místo ze skupiny B prohrávali s Itálií 1:2 na zápasy, ale pak Jančařík a Širuček nedali svým soupeřům šanci. Oba uspěli ve třech setech.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články