Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Legendě stolního tenisu Hrachové je šedesát a ještě nedávno hrála extraligu. Nebyla to ostuda, připomněla

Nejlepší česká stolní tenistka za poslední čtyři dekády slaví významné životní jubileum. Mistryni Evropy a vicemistryni světa ve smíšené čtyřhře Marii Hrachové je šedesát let.

Je nám líto, video expirovalo.
Dvě jubilea Marie Hrachové

Letos je to přesně 50 let od chvíle, kdy vzala poprvé do ruky pingpongovou pálku. "Toho 1. března taťka říkal 'toto datum si pamatuj, budeš dobrá,'" zavzpomínala Hrachová.

Otec Milan měl pravdu. V roce 1985 získala společně s Jindřichem Panským stříbro na mistrovství světa ve smíšené čtyřhře a o rok později s ním dobyla v Praze evropský titul.

Spolupráce, na kterou se nezapomíná. Osudová.

"Od začátku jsme si prostě sedli – herně i povahově. A vždycky jsme se na mixy hrozně těšili," poznamenala legendární česká hráčka.

Při premiéře stolního tenisu na olympijských hrách skončila Marie Hrachová v Soulu ve dvouhře na čtvrtém místě.

"Dodnes mě to vlastně mrzí a stále na to myslím, hrálo se třetí místo, o medaili. A o čtyři roky později se nehrálo a čtvrtá hráčka měla medaili automaticky," upozornila Hrachová na nikoli nepodstatný rozdíl.

V současnosti se věnuje převážně trénování, poslední ligový zápas však odehrála ještě nedávno. "Naposledy jsem hrála extraligu žen před půl rokem. Nebyla to žádná velká ostuda. I když jsem prohrála, bylo to tak trošku fifty fifty, takže jsem byla celkem spokojená," dodala oslavenkyně.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články