Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Věk není problém, Pechsteinová vyhrála německý šampionát a míří do Pekingu

Jaromírem Jágrem světového rychlobruslení je Claudia Pechsteinová. Ta v devětačtyřiceti letech dokonce míří na další zimní olympijské hry, ty by pro ni byly už osmé, což by se jí povedlo jako první ženě vůbec. Německá veteránka na domácím šampionátu v Inzellu totiž vyhrála závod na 3000 metrů a kvalifikovala se na Světové poháry, z nichž se bude postupovat na únorové Hry do Pekingu.

Claudia Pechsteinová
zdroj: Reuters autor: Phil Noble

Dlouholetá soupeřka Martiny Sáblíkové na ZOH startovala poprvé v Albertville v roce 1992, kde získala bronz na 5 km. Přidala pak osm dalších medailí včetně pěti zlatých. V pátek v Inzellu vybojovala na tříkilometrové distanci už čtyřicátý německý titul a její čas 4:11,82 minuty byl suverénně nejlepší. Třetí skončila devatenáctiletá dcera další legendy Gundy Niemannové-Stirnemannové Victoria.

Na německém mistrovství v Inzellu bývalá světová rekordmanka a šestinásobná mistryně světa Pechsteinová vyhrála v sobotu i závod na 5000 metrů a nastoupí ještě do závodu s hromadným startem. "I jednačtyřicátý titul je svým způsobem skvělý. Ale ten odstup od mladých holek je extrémní," komentovala Pechsteinová vítězství o téměř 16 sekund.

Mezi sportovci v zimních sportech má osm účastí na olympijských hrách pouze japonský skokan na lyžích Noriaki Kasai.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články