Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nabojčenko překonala český motýlkářský rekord na 50 m a pojede na ME, dařilo se i Šeflovi

Padl český rekord na trati 50 metrů motýlek. V nizozemském Eindhovenu jej překonala Daryna Nabojčenko, která časem 26,18 sekundy překonala dosavadní maximum Barbory Seemanové z roku 2022 o pětadvacet setin. Zajistila si také start na mistrovství Evropy. Rekord na stejné trati časem 23,42 překonal i Jan Šefl. 

Je nám líto, video expirovalo.
Nabojčenko a Šefl překonali v Eindhovenu české motýlkářské rekordy

Ústecká plavkyně Nabojčenko v rozplavbách na 50 m motýlek překonala dosavadní maximum Barbory Seemanové z předloňského března o 25 setin. Rovněž tak zároveň splnila limit pro účast na mistrovství Evropy v Bělehradu.

Finále však už neplavala, rozhodčí ji diskvalifikovali. "Podle oficiálního vysvětlení přišla Daryna o minutu později do call roomu a už ji nenechali závodit. A nepomohlo, ani když jsme zkoušeli celou situaci rychle řešit," uvedl trenér Jan Kreník.

Kyjevská rodačka dlouhodobě žijící v Česku drží na nejkratší motýlkářské trati oba národní rekordy. Loni na podzim dokonce třikrát přepsala tuzemské tabulky i v krátkém bazénu.

Třiatřicetiletý Šefl se do čela tabulek motýlkářské padesátky vrátil po dvou letech. Jeho čas 23,42 zároveň znamená limit pro červnové mistrovství Evropy, který splnil i Gracík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články