Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sokolský běh republiky popáté. Do akce se zapojí 78 míst nejen v Česku

Již v sobotu se na osmasedmdesáti místech po celém Česku i v zahraniční tisíce lidí zapojí do letošního Sokolského běhu republiky. Pátý ročník odstartuje 28. října ve dvě hodiny odpoledne. Kapacita v některých městech již je vyprodaná, na jiná místa se ještě registrovat jde.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Sokolský běh republiky

Oslavit státní svátek pohybem budou moct dospělí na hlavním závodě Sokolského běhu republiky se startem na všech místech ve 14 hodin, ale i děti na kratších trasách většinou v dopoledních hodinách. Akci si užijí sokolové i široká veřejnost, profesionální běžci i ti sváteční. Seznam tras najdete na oficiálních stránkách.

"Každému projektu, kde mohou sportovat dospělí i děti, moc fandím," doporučila akci Kristýna Hoidarová Kolocová, někdejší účastnice olympijských her v plážovém volejbale, která je jednou z tváří Sokolského běhu. "Z tras od tří do 10 km si vybere úplně každý," věří jeden z ambasadorů, vodní slalomář Lukáš Rohan.

Mezi dalšími ambasadory jsou také vodní slalomáři Vít Přindiš a Gabriela Satková, paracyklista Jiří Ježek, atletka Michaela Hrubá, tenistka Linda Nosková či běžkyně na lyžích Sandra Schützová.

V Česku se Sokolský běh uskuteční na šedesáti pěti místech, dalších třináct proběhne v městech po celém světě. 

Mapa Sokolského běh republiky 2023
zdroj: Sokolský běh republiky

Hlavní zprávy

Nejčtenější články