Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME ve vodním slalomu 2024

Hanzlíčkové po porážce v opravě unikly medaile i postup na Hry v Paříži

Bez medaile i účastnického místa na olympijských hrách. Adéla Hanzlíčková na mistrovství světa prohrála v opravném pavouku ve váhové kategorii do 68 kilogramů souboj s moldavskou soupeřkou Irinou Rignaciovou, obsadila deváté místo a naděje na úspěch se vypařily. 

Je nám líto, video expirovalo.
Hanzlíčková vypadla na MS v opravách

Hanzlíčková, stříbrná a bronzová medailistka z mistrovství Evropy, ve středu po dvou výhrách nestačila ve čtvrtfinále na Turkyni Buse Tosunovou, jejíž následný postup do finále znamenal pro českou volnostylařku posun do druhého kola "repasáže".

Proti obhájkyni bronzu Rignaciové, která ve středu rovněž nestačila na Tosunovou a musela absolvovat i první kolo oprav, nezabodovala a po necelých dvou minutách skončila poražena. Přišla tím zároveň o šanci zabojovat o pařížskou olympiádu, na niž postoupí pět zápasnic; vedle medailistek se o něj v srbské metropoli utkávají poražené zápasnice z duelů o třetí příčku.

Ringaciová nakonec zopakovala loňský bronz. Tosunová se poprvé stala mistryní světa po finálovém vítězství nad mongolskou soupeřkou Delgermá Enchsajchan.

Hned po prvních zápasech skončil turnaj v řecko-římském stylu pro Oldřicha Vargu a debutanta Marcela Albiniho. Varga v kategorii do 77 kg podlehl polskému zápasníkovi Patryku Bednarzovi 2:6, Albiniho v nejtěžší váze do 130 kg položil na lopatky Američan Cohlton Schultz. V pátek ještě zasáhne do šampionátu olympionik z Tokia Artur Omarov (do 97 kg).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články