Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Badmintonistka Švábíková se přiblížila Hrám v Paříži. Na ME je v osmifinále

Tereza Švábíková se díky postupu do osmifinále mistrovství Evropy přiblížila účasti na olympijských hrách v Paříži. Česká badmintonistka v německém Saarbrückenu porazila Ukrajinku Polinu Buhrovovou 2:0 na sety a v dalším kole narazí na Julii Dawall Jakobsenovou z Dánska.

Tereza Švábíková
zdroj: ČTK / Profimedia

"Byl to hodně těžký zápas a jsem moc ráda, že jsem ho vyhrála. Kdo by čekal, že po celém roce, kdy objíždíme neustále turnaje, se o postup na OH rozhodne na poslední akci," řekla organizátorům turnaje Švábíková. "S Ukrajinkou Buhrovovou jsem už jednou prohrála, takže jsem jí to oplatila. Je úžasné, že se mi to podařilo," doplnila.

Třiadvacetiletá Švábíková získala první set po třech odvrácených setbolech poměrem 28:26. Také ve druhé sadě zvládla vyrovnanou koncovku a uspěla 21:19. Připsala si důležité body do světového žebříčku a nejspíš si zajistila účast pod pěti kruhy. Právě Buhrovová byla jednou ze soupeřek, s níž Švábíková v evropské části kvalifikace o jedno ze zbývajících postupových míst bojovala.

V turnaji již nepokračují deblisté Adam Mendrek a Ondřej Král, kteří v úterý podlehli skotským bratrům Christopheru a Matthewovi Grimleyovým 0:2 na sety. O jejich postupu na OH v Paříži rozhodnou výsledky soupeřů na panamerickém šampionátu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články