Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Taekwondistka Štolbová vybojovala na Evropských hrách stříbro

Taekwondistka Petra Štolbová získala na Evropských hrách v Krakově stříbro v kategorii do 62 kg. Ve finále podlehla úřadující mistryni světa a bronzové z ME Belgičance Sarah Chaariové 1:2. Pro Česko získala na multisportovní akci desátou medaili a do své sbírky přidala třetí cenný kov z velkých soutěží po stříbrech ze světového šampionátu 2021 a loňského z mistrovství Evropy.

Je nám líto, video expirovalo.
Taekwondistka Štolbová má stříbro, Jiránková na medaili nedosáhla

"Sice jsem chtěla zlatou, abych nepřidávala další stříbro do své sbírky, ale jsem spokojená. Tím, že to bylo kousek, je to takováhle akce, tak jsem spokojená. Věřím, že přijde zlatá medaile a že už se blíží, tak si počkáme," řekla Štolbová, která ve finále přišla o šanci na vítězství až v posledních sekundách.

Postupem turnaje se její výkony zlepšovaly. "Nejlíp jsem se cítila ve finále a v semifinále. Ty dva boje předtím byly takové pokulhávající. Úplně mi to nesedlo, ale každým zápasem jsem se dostávala víc a víc do toho flow a pak už to bylo dobré," popisovala.

Jednadvacetiletá reprezentantka mezi taekwondisty navázala na sobotní úspěch Dominiky Hronové, která získala bronz v kategorii do 53 kg. Tyto české reprezentantky společně s dalšími členkami týmu trénují v jedné skupině v Praze. "Namotivovala mě i Domča, viděla jsem, že to jde, jak jsme se včera radovali, tak jsem si říkala, že tohle chci taky. A povedlo se," dodala Štolbová.

O bronzovou medaili bojovala ve váze do 67 kg i Iveta Jiránková. S Francouzkou Magdou Wietovou Heninovou ale prohrála 0:2 a v konečném pořadí byla klasifikována na pátém místě.

Poslední český zástupce Adam Jochman se v kategorii do 80 kg do bojů o stupně vítězů těsně neprosadil. Po porážce v opravách obsadil konečné sedmé místo.

Moderní pětibojařky Karolína Křenková a Lucie Hlaváčková postoupily do semifinále. Evropské hry jsou pro moderní pětibojaře současně i mistrovstvím Evropy a kvalifikací na olympijské hry. Veronika Novotná se naopak se soutěží v Krakově rozloučila.

V každé kategorii je ve hře osm přímých vstupenek na hry v Paříži. Křenková prošla z kvalifikace bezpečně z dvanáctého místa ze skupiny A, Hlaváčková se v "béčku" rovněž dostala mezi osmnáct postupujících.

V pondělí se v Krakově představí v kvalifikaci Marek Grycz, Jan Kuf, Ondřej Polívka a Martin Vlach.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články