Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Vedení v Safari rallye kontroluje Rovanperä, dominanci toyot v Keni stvrzuje druhý Kacuta

Kalle Rovanperä vede s více než dvouminutovým náskokem keňskou Safari rallye. Dvojnásobný mistr světa nebyl v druhé etapě tak dominantní jako v pátek, kdy ovládl všech šest testů, a připsal si tentokrát jediný dílčí triumf. Třiadvacetiletý Fin přesto před závěrečným dnem více než zdvojnásobil náskok před nejbližším pronásledovatelem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih Safari rallye

Tím je před finále třetí soutěže v sezoně týmový kolega z Toyoty Takamoto Kacuta, který těžil z potíží soupeřů.

Nejprve hned na úvod dne zažil kvůli zničené pneumatice pád z druhého místa na páté další pilot japonské značky Elfyn Evans.

Kacutu pak také připravil o druhou příčku defekt, ale vrátil se na ni vzápětí, protože na úvod odpoledního programu potkal stejný propad pořadím jako Evanse také lídra mistrovství světa Thierryho Neuvillea z Hyundai.

Jeho příčinou byly pro změnu technické problémy, kvůli kterým opakovaně musel zastavit a před závěrečným dnem má ztrátu na lídra téměř dvanáct minut.

"Nebyl to náš den, příčinu problémů neznám, uvidíme v servisu. Budeme ale dál bojovat, nekončíme a vydáme ze sebe to nejlepším," prohlásil Neuville.

Evansovu a Neuvilleovu smůlu využil k posunu na třetí místo Francouz Adrien Fourmaux s fordem, jehož manko na první místo činí přes tři minuty.

Čtvrtý Evans, britský vicemistr světa a letošní jednička Toyoty, po dalším defektu v závěru dne zaostává za pódiovým umístěním o více než dvě minuty.

V neděli je na program zbylých šest rychlostních zkoušek a Rovanperä po předloňském triumfu míří za druhým vítězstvím v Keni.

"Máme dobrý náskok, tak jsme jeli opatrně. Byl to ale těžký den a zítra se to pokusíme dokončit," řekl Rovanperä.

Jeho tým usiluje o čtvrté vítězství v Safari rallye za sebou. V roce 2021 a loni triumfoval Francouz Sébastien Ogier, s kterým se Rovanperä letos v šampionátu střídá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články