Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

V Chile čeká na české jezdce další Šestidenní. Dáme do toho maximum, slibují

Českou reprezentaci čeká už za necelé dva týdny start mezinárodní Šestidenní. Pojede se v Chile, kam český tým vyrazí ve složení Jaromír Romančík, Jiří Hádek, Patrik Markvart a Kryštof Kouble. Jezdci doufají, že zdraví a Endura budou držet, aby mohli pomýšlet třeba na zopakování dva roky starého velkého úspěchu: bronzových medailí. "Jsme na stejné vlně. Jde o to dát do toho všechno. Uděláme pro to maximum," říká Romančík.

Jaromír Romančík
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Mezinárodní Šestidenní Enduro potrvá od 12. do 17. listopadu, původně se přitom mělo jet už koncem října. Jezdce tak čeká dlouhá cesta. "Bude to specifické. Je tam časový posun, proto jedeme dřív, abychom se aklimatizovali a připravili," vysvětluje Romančík.

Ten má letos za sebou dvě zranění. Nejdříve si zlomil stehenní kost, poté zápěstí. "Takže jsem toho moc nenajezdil. Ale cítím se stoprocentně zdráv. S formou uvidíme, jak mi to půjde," říká. Kost má sešroubovanou a věří, že tak je stabilní. "Teď už to bude jen o tom posílit sval," dodává jezdec.

Je nám líto, video expirovalo.
Speciál

K Enduru se vrátil od motokrosu. "Mám rád jízdu na motorce, je mi jedno, co to je. Enduro mě bavilo vždycky, když byla možnost jet, neváhal jsem a šel do toho," tvrdí. U střídání by chtěl zůstat i nadále. Před Šestidenní, kde loni Češi skončili třináctí, si navíc odpočinul na svatební cestě a přišel na jiné myšlenky.

Ani Hádkovi se zranění nevyhnulo, byť nyní už je v ostrém závodním režimu "Loni jsem podstoupil plastiku kolene, sezonu jsem vynechal a dlouho rehabilitoval. Začal jsem se připravovat až na tu letošní, aby vše klapalo, jak má," líčí po zisku titulu mistra Evropy. "Je to asi nejvíc, co se mi povedlo. Opravdu vydřené. Jsem za to hrozně rád. V roce 2016 jsme navíc udělali na Šestidenní třetí místo, to je taky velký," doplňuje.

Hádek si zkusil i mistrovství světa. Největší rozdíl spatřoval v rychlosti. "Tovární týmy jsou jinde. Vše je o financích a my si to hradíme téměř sami." A Romančík dodává i další aspekt: přistup jezdců. "Ten máme dobrý. Ale aby se tomu člověk mohl věnovat stoprocentně, jsou potřeba peníze," dodává.

Jaromír Romančík
zdroj: ČTK autor: Honza Ján

Oni dva i Markvart a Kouble jsou prý připraveni dobře, doma trénují už měsíc a pilují fyzičku. "Tréninky byly individuální. Sešli jsme se párkrát, kdy jsme porovnali síly. Bylo znát, že jsme vyrovnaný tým. Když budeme zdrávi a budou držet motorky, mohl by to být pěkný výsledek," doufá Romančík. Stejně jako Hádek. "Hecujeme se mezi sebou, jakmile sedneme za řídítka. Ať jsme na tréninku, nebo na závodech. Hlídáme si, aby nebyl velký pád a zranění."

V Chile je bude čekat zázemí od KTM, startovat budou na stejnojmenných strojích. "Bude to zapůjčené od fabriky, motorky si připravíme sami," říká vyučený automechanik Romančík. Každý jezdec má samozřejmě jiná řídítka a individuální potřeby.

Kontejnerem tak šly do Jižní Ameriky veškeré doplňky na motorky. "Člověk tam musí mít i své pérování, které je zcela jiné než sériové. Bude tam hodně písku, kameny a prach, takže se to nastaví podle toho," dodává.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články