Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Světový pohár ve skikrosu v Innichenu měl nečekané vítěze

Hodně nečkané výsledky přinesl závod Světového poháru ve skikrosu v italském středisku zimních sportů Innichenu. Vůbec poprvé se tu postavila na stupně vítězů ve Světovém poháru, a hned na ten nejvyšší, Švýcarka Cousinová. A poprvé v sezoně se na nich objevil i francouzský vítěz mužské části závodu Tchiknavorian. 

Už osmifinále závodu, který se jel za stálého sněžení, začalo velkým překvapením, když hned z první jízdy nepostoupil vítěz posledních tří závodů SP, včetně čtvrtečního, Kanaďan Schmidt.

Velká hvězda ženského skikrosu Näslundová, která zvítězila v Innichenu i ve čtvrtek, prošla závodem suverénně až do finále. Tam ale na první pozici, nedaleko před cílem, udělala chybu a vyjela z trati. Poprvé v kariéře se tak radovala z triumfu v SP švýcarská skikrosařka Cousinová, která ve finále odsunula na druhé místo Sabbatelovou z Francie. Ta je v celkovém pořadí těsně druhá za Näslundovou.  

Českou stopu v závodě, v němž se čeští lyžaři neobjevili, zanechal Tim Hronek. Německý reprezentant, který je synem českých rodičů, se dostal na tuto příčku poprvé od roku 2017. Ve finále jej porazil jen Francouz Tchiknavorian.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články