Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Lyžařské MS trápí tristní návštěvnost. Člověk se musí skoro smát, divil se situaci Geiger

Planica a desetitisíce fanoušků tvořící fantastickou atmosféru. Tradiční záležitost během závodů v letech na lyžích. V případě mistrovství světa v klasickém lyžování jde však zatím o hodně nereálnou představu. Do slovinského střediska si během prvního týdne šampionátu na některé závody našly cestu jen stovky diváků, z čehož jsou účastníci nepříjemně překvapení.

Je nám líto, video expirovalo.
Razýmové na MS pomáhá i přítomnost dcery

"Je škoda, že tu je tak málo lidí. Představoval bych si o něco lepší atmosféru. Když pomyslím na Oberstdorf, Seefeld nebo Oslo, tak mi tady něco chybí," uvedl trenér německých sdruženářů Hermann Weinbuch.

Například rozhodující fázi závodu smíšených družstev v severské kombinaci sledovalo v neděli na stadionu jen zhruba 500 fanoušků, večer na závod smíšených týmů ve skocích bylo pod můstkem asi 700 lidí.

"To se člověk musí skoro smát. Všichni jsme očekávali, že bude údolí plné, protože známe obrázky z letů na lyžích," řekl německý olympijský vítěz v severské kombinaci Vinzenz Geiger. Na konci března během letů na lyžích bývá v Planici pod mamutím můstkem zhruba 20 000 lidí.

Organizátoři počítali, že MS celkově navštívilo 150 až 200 tisíc lidí, což jsou ale nyní podle SID nedosažitelná čísla. "Vím, že návštěva je určitým způsobem závislá na výsledcích. Co opravdu postrádáme, jsou především fanoušci z německy mluvících zemí – Němci, ale i Rakušané," řekl zpravodajskému portálu Siol generální sekretář organizačního výboru šampionátu Tomaž Šušteršič.

Do Slovinska ale přicestovalo i méně fanoušků ze Skandinávie a skokanské velmoci Polska. Jedním z důvodů mohou být vyšší ceny: na neděli stál denní lístek na tribunu 99 eur (2300 korun), na stání 64 eur (1500 korun). Také ceny za přenocování jsou v Planici a okolí vysoké.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články