Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

"Knír možná bude vykamenovanej." Adamczyková si zvykla na třpytky, Hradilek byl rád za shozená kila

Eva Adamczyková a Vavřinec Hradilek prožili neobvyklý podzim. Na tanečním parketu se ve Stardance protočili a prozvedali až do finále. Teď už vyhlížejí návrat ke snowboardu a kajaku. Co oběma přinesla taneční příprava, přiblížili ve Sportovních zprávách.

Finalisté 12. řady Stardance
zdroj: ČT autor: Mikuláš Křepelka

"Knír možná bude vykamenovanej, zvykla jsem si na třpytky," pronesla s typickým úsměvem a jistou mírou nadhledu Adamczyková.

Na snowboardu se ze svahu v této sezoně ještě nepustila. Nebyl čas. Snad o Vánocích. "Potřebovala bych trochu přibrat," poznamenala.

Je nám líto, video expirovalo.
Eva Adamczyková a Vavřinec Hradilek vyhlížejí po Stardance návrat ke svým sportům

Úbytek hmotnosti si naopak pochvaloval Hradilek. "Osobně mi to přineslo objevování nových svalů i pohybů, což je pro mou postavu pozitivní. Zhubnul jsem nějaká kila na svalech, které tolik nepotřebuju. Když jsem si sednul naposledy na vodu, cítil jsem se dobře a fakt to jelo," přiblížil stříbrný olympijský medailista z Londýna.

Zatímco Hradilek se vrátí k závodům až v dubnu, snowboardcrossová sezona je v plném proudu. Odjely se dva závody a ten třetí je na programu na konci ledna. Pohodlný měsíc a půl na přípravu.

"Chtěla bych udělat hned na prvním svěťáku pěkný výsledek, ale není to o tom, že bych měla vyhrát," řekla směrem k zastávce Světového poháru ve Svatém Mořici Adamczyková.

"Holky jezdí moc hezky a pospolu, v tom budu mít handicap, ale když jsem většinou zařadila nový sport do tréninkového procesu, šlo mi to pak líp," přiznala olympijská vítězka ze Soči.

Dřina to byla, ale bolístek si oba sportovci ze zkušebny i tanečního parketu zalitého světly příliš neodnesli. Jsou ostřílení a museli se vypořádat spíš z psychickou zátěží jiného druhu. "Fyzická stránka pro nás byla přívětivější. Oba jsme zvyklí na sportovní dril," podotkl Hradilek.

"Uvědomila jsem si, jaká jsou ta zimní soustředění pohoda. Jdete ráno na kopec, pak si tam zajezdíte, jdete na oběd, máte volno, počkáte si na druhý trénink a zase můžete ležet v posteli a máte čas jen na ten trénink," přiblížila dvojnásobná mistryně světa.

"Mám pocit, že i ty ztuhlé kotníky jsou těmi podpatky rozhýbanější," připomněla své dva roky staré vážné zranění, kvůli kterému musela oželet účast na posledních olympijských hrách.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články