Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Judistka Renata Zachová sahala v Abú Dhabí po bronzu

Renata Zachová se dostala na turnaji kategorie grandslam až do bojů o medaile, ale bronz jí v Abú Dhabí v kategorii do 63 kilogramů unikl po porážce s Rakušankou Lubjanou Piovesanovou a skončila pátá. Třiadvacetiletá česká reprezentantka sice na první životní medaili z grandslamu znovu nedosáhla, ale i tak si upevnila postupovou pozici v olympijském žebříčku.

Je nám líto, video expirovalo.
Duel Zachové o bronz v Abú Dhabí

Zachová na tatami měla vyrovnanou bilanci dvou výher a dvou porážek. V prvním kole měla volný los a pak na ipon porazila bronzovou medailistku z letošní univerziády Agathu Schmidtovou z Německa. Následně sice v prodloužení prohrála se Španělkou Cristinou Cabaňaovou, ale v opravě před limitem porazila Australanku Katharinu Haeckerovou, která v této sezoně získala na grandslamech čtyři medaile.

Česká reprezentantka se tím pádem dostala do finálového bloku a nastoupila proti Piovesanaové. Tři minuty jí vzdorovala, jenže pak se dostala do defenzivy na zemi a rakouská judistka, která do minulé sezony reprezentovala Británii, držením ukončila zápas. Zachová si potřetí v této sezoně připsala na velkém turnaji páté místo, stejně dopadla na grandslamu v Ulánbátaru i na Masters v Budapešti.

V kategorii do 63 kg chyběla řada předních evropských judistek, které tento turnaj týden před evropským šampionátem vynechaly. Naopak startovala druhá česká reprezentantka Věra Zemanová, jež v prvním kole podlehla vicemistryni Evropy z roku 2020 Rakušance Magdaleně Krssakovové.

Ve čtvrtek se budou v Abú Dhabí prát David Klammert v kategorii do 90 kilogramů a dvojnásobný olympijský vítěz Lukáš Krpálek, jenž tentokrát nastoupí v kategorii nad 100 kilogramů. Přímé přenosy nabízí ČT sport Plus.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články