Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Vingrálková spadla a s Monaco Aces do finále Super Cupu neprošla, Prague Lions byli úspěšní

Sára Vingrálková se do finále Super Cupu v Praze nepodívá. Po pádu české jezdkyně přišel její tým Monaco Aces o šanci na postup. Aces semifinále nedokončili. Naopak tým Prague Lions do nedělního vyvrcholení soutěže prošel. Výběr manažerky Anny Kellnerové obsadil ve složení Fernando Martinez Sommer, Niels Bruynseels, Pieter Devos s 28 trestnými body poslední postupové šesté místo.

Sára Vingrálková
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Stalo se to, že jak kůň skočil překážku, zasekla jsem se bohužel knoflíkem od saka v jeho zapletené hřívě. Jak dopadal a já se chtěla v sedle vyrovnat, tak mě za ten knoflík potáhl dolů. Ztratila jsem rovnováhu a kvůli tomu jsem přepadla. Je to škoda pro tým, ale to se může stát každému. Neudělala jsem nic špatně, co bych si musela vyčítat," podotkla Vingrálková.

Domácí výběr postoupil i navzdory 24 trestným bodům úvodního jezdce Martineze Sommera. Belgičan Bruynseels se poté blýskl čistou jízdou a Devos přidal jen čtyři trestné body. I díky chybám dalších soupeřů si Lions později zajistili postup.

Prague Lions jeli v Česku semifinále počtvrté za sebou. Mezi nejlepších dvanáct týmů se dostali díky čtvrtému místu ve čtvrtečním čtvrtfinále. Do závodu šli oproti čtvrtku beze změn.

Je nám líto, video expirovalo.
Prague Lions prošli podruhé za sebou do finále Super Cupu v Praze

Lions vyjeli do náročné tratě jako pátí v pořadí. Šance na postup výrazně zkomplikoval v úvodu Mexičan Martinez Sommer, který nasbíral s Cor Bakkerem 24 trestných bodů. "Je to sport. Kůň mě neposlouchal jako obvykle. Nemůžete ale utíkat z boje. Snažil jsem se jít dál a zkusit to. Nebyl to můj den," uvedl Martinez Sommer a při čekání na výsledky doplnil: "Jestli postoupíme, pozvu všechny na tequilu."

Pražský tým poté zachránili Belgičané Bruynseels a Devos. Bruynseels se stal prvním jezdcem a celkově jedním z šesti, který zajel semifinále bez chyb. Devos zaváhal jen jednou. "Byl to neuvěřitelný pocit. Jsem na svého koně hrdý. Když jsme skočili i tu poslední překážku, trochu jsem Pieterovi rozburácel publikum a dostal ho pod extra tlak," řekl Bruynseels.

Přestože českému týmu patřilo v tu chvíli třetí místo a zbývalo ještě sedm soupeřů, vedle Monaco Aces nedokončil také Rijád Blue. Poslední postupové místo Lions ubránili před Šanghajem Swans, který měl o jeden trestný bod víc. Neuspěl hlavně poslední jezdec Daniel Deusser, který jich nasbíral jednadvacet. Devět z nich bylo za překročení časového limitu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články